De ce tace Eugen Chebac pe tema Spitalului Judeţean?

De ce tace Eugen Chebac pe tema Spitalului Judeţean?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Deşi problemele legate de Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi nu sunt deloc minore, Eugen Chebac, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi (instituţie care administrează spitalul) tace în continuare. Reamintim că la finele lunii trecute, Eugen Chebac a declarat public faptul că în termen de „maxim zece zile” se va pronunţa pe marginea anchetei Ministerului Sănătăţii de la Spitalul Judeţean privind prezenţa virusului acinetobacter, depistat la doi pacienţi, care au şi decedat. Deşi termenul de zece zile a fost depăşit demult şi am solicitat un punct de vedere, preşedintele CJ Galaţi tace.

Aceeaşi atitudine se remarcă din partea sa şi în privinţa faptului că la nivelul Judeţeanului nu se aplică, de două luni, o decizie a CA-ului spitalului privind încheierea unui contract de muncă pe numele lui Paul Ichim. După cum se ştie, din vară, Ichim nu mai operează la Galaţi, după ce i s-a refuzat, din 2008, acest drept, pe motiv că mandatul său de senator este incompatibil cu cel de chirurg.

„Există o hotărâre a Consiliului de Administraţie a spitalului care trebuie aplicată... Cine refuză să aplice, răspunde”, a declarat, ieri, preşedintele PNL Galaţi, Victor Paul Dobre,  care a lăsat să se înţeleagă că pe această temă a purtat nu o dată discuţii cu preşedintele CJ Galaţi. „A fost luată o decizie în CA şi cred că trebuie pusă în aplicare. Inclusiv preşedintele Consiliului Judeţean, care administrează unitatea sanitară, trebuie să aibă înţelepciunea de a lua o decizie… Dincolo de certurile dintre doctori, domnul Ichim este un foarte bun chirurg şi Galaţiul are nevoie de el”, a adăugat Dobre. Deşi am solicitat un punct de vedere şi pe acest subiect, conducerea CJ Galaţi refuză să comenteze.

Citit 1132 ori Ultima modificare Joi, 13 Octombrie 2011 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.