Liderul PNŢCD Marian Popa a scăpat fără amendă după atacul cu ouă asupra premierului

Liderul PNŢCD Marian Popa a scăpat fără amendă după atacul cu ouă asupra premierului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preşedintele PNŢCD Galaţi, Marian Popa, a scăpat de amenda de 1.000 de lei, pentru că a aruncat cu ouă în primul ministru Emil Boc, primind însă un avertisment din partea instanţei.

Reamintim că la începutul lui iulie 2010, după ce participase la o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, pe tema viiturii de pe Dunăre, premierul Emil Boc a fost atacat cu ouă şi roşii de trei cetăţeni, membri ai PNŢCD Galaţi: Marian Popa, preşedinte, Nelu Furtună, vicepreşedinte şi Geanina Caracaş, preşedinta Organizaţiei de Tineret. În timp ce aruncau cu ouă, cei doi bărbaţi au scandat „Nu vrem lei şi nici valută/Vrem ca Boc să ne răs… ută”. Iniţial, nimeni din cei prezenţi nu a înţeles mesajul care era evident peiorativ, însă ulterior lucrurile s-au luminat. Sloganul aduce aminte de ce se spunea, în folclorul anilor ’90, că ar striga susţinătoarele de la Apaca ale premierului Petre Roman de la acea vreme… Mesajul, aruncat către primul ministru Emil Boc a vrut să spună, în esenţă, că starea naţională de haos şi incertitudine este similară cu cea de după Revoluţie, au explicat ulterior „atacatorii” ţărănişti. Ulterior atacului cu ouă, primul ministru Emil Boc a evitat să mai dea ochii cu presa, mergând la Şendreni (unde Siretul ameninţa să inunde satul) fără să mai pună la dispoziţia presei, cum se stabilise iniţial, o maşină militară fără de care nu se putea traversa şoseaua inundată… După vizită, primul ministru a declarat scurt: „Eu nu am văzut nimic… Dreptul la protest al oamenilor nu poate fi oprit, dar vreau să vă spun că 2-3 oameni nu mă vor opri, chiar dacă protestează, să fiu prezent în ţară oriunde e nevoie, la Galaţi sau în altă parte. Voi merge oriunde e nevoie!”. Boc nu a mai revenit însă, a doua zi, la Galaţi, cum era stabilit, pentru a participa la şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Episodul din vară s-a terminat cu capturarea celor trei ţărănişti de către jandarmi şi amendarea lor, conform Legii 61/1991. După incident, Marian Popa s-a mai arătat o dată, la vizita premierului de pe Faleză, apărând cu un plasture pus pe gură, aluzie la faptul că a fost amendat pentru că şi-a exprimat liber părerea despre modul haotic de guvernare. Ulterior, ţărăniştii au contestat în instanţă amenzile, iar la finele lunii trecute, instanţa s-a pronunţat în acest caz.

„Mi s-a dat amendă pentru că nu aş fi avut autorizaţie pentru a protesta… Eu am răspuns onoratei instanţe că PNŢCD şi-a câştigat dreptul de a protesta faţă de actele nedemocratice încă din ’45, când peste 250.000 de fruntaşi ţărănişti au murit în pivniţele comuniste…”, a relatat liderul PNŢCD Marian Popa.  Acesta a adăugat că „deşi am cerut ca în contul amenzii să prestez muncă în folosul comunităţii, instanţa mi-a anulat amenda şi mi-a dat doar un avertisment, adică să nu mai apar la vizite oficiale. Evident că mă voi duce de fiecare dată când voi considera că am ceva de spus, pentru că eu încă mai cred că democraţia nu a murit!”.

Citit 1548 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Noiembrie 2011 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.