Galaţiul, capitala regiunii… UNPR

Galaţiul, capitala regiunii… UNPR
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu steaguri roşii, dar şi cu drapelul României, peste 1.250 de delegaţi din Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa, Vrancea şi Buzău au participat, sâmbătă, la reuniunea Organizaţiilor UNPR din Regiunea 2 Sud-Est, desfăşurată la Sala Siderurgistul.

Numărul mare de delegaţi, dar mai ales organizarea impecabilă a gazdelor (senatorul Laurenţiu Chirvăsuţă şi preşedintele UNPR Dan Dobrea) au fost lăudate nu o dată de cei trei preşedinţi ai partidului, Gabriel Oprea, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu. Alături de aceştia, timp de trei ore, cât au durat lucrările, au luat cuvântul numeroşi vicepreşedinţi, parlamentari UNPR (precum liderul grupului UNPR din Senat, Şerban Mihăilescu, sau senatorul Anghel Iordănescu), dar şi aleşi locali, candidaţi pentru un nou mandat din partea UNPR (precum primarul sectorului 4 din Bucureşti, Cristian Popescu Piedone, sau preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac).

De altfel, Eugen Chebac a fost anunţat de preşedintele Gabriel Oprea ca „primvicepreşedinte al Ligii aleşilor locali UNPR” - o soluţie pe care progresiştii au găsit-o pentru a le da funcţii candidaţilor susţinuţi de partid, dar care încă au carnet de membru în alte partide, precum preşedintele PSD al CJ sau primarul conservator Piedone. Nominalizarea a produs oarecare rumoare în cercurile politice locale, care consideră că nominalizarea i-ar putea atrage lui Chebac excluderea din PSD, deşi UNPR susţine că liga aleşilor locali este doar o construcţie civică, nu politică!

Primul căruia i s-a dat cuvântul, Eugen Chebac, a remarcat: „Prin voinţa UNPR, Galaţiul este astăzi capitala Regiunii de Dezvoltare 2 Sud-Est”, o observaţie aclamată de gălăţenii din sală, care, în ultimii ani au văzut cum municipiul scade în importanţă, prin desfiinţarea diverselor instituţii de stat locale sau regionale. Printre invitaţi s-au aflat rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, Viorel Mânzu, dar şi deputatul PDL Mircea Toader, care a recunoscut oficial sprijinul UNPR, partid pe care l-a numit factor de echilibru şi stabilitate la guvernare.

O prezenţă insolită a fost cea a social-democratului cu „ştate vechi în partid” Camel Gogoncea. În finalul reuniunii, cei prezenţi au adoptat, prin vot, o rezoluţie politică şi administrativă prin care membrii UNPR se angajează la realizarea mai multor obiective investiţionale în Regiunea de Dezvoltare 2 Sud Est.

 

Citit 2053 ori Ultima modificare Duminică, 04 Decembrie 2011 19:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.