Gard pentru un muzeu care nu există

Gard pentru un muzeu care nu există
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consilierii PSD, PNL şi PC au votat împotriva unui proiect de hotărâre iniţiat de preşedintele CJ Galaţi Eugen Chebac, decizie care prevedea alocarea a 615 milioane de lei vechi pentru construcţia unui gard în jurul viitorului sediu al Muzeului de Arte Vizuale al municipiului. Vorbim despre proiectul care ar trebui construit în Parcul Rizer, ca urmare a faptului că actuala clădire în care se află Muzeul de Arte Vizuale a fost retrocedată Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Din păcate însă, în ciuda proiectului realizat de arhitecţi renumiţi, dar şi a promisiunilor numeroase pentru finanţare, până acum nu s-a început nicio lucrare de construcţie, ci doar s-a procedat la demolarea fostului cinematograf.

Preşedintele CJ Euegn Chebac a propus construcţia unui gard în jurul locului pe care ar urma să se ridice noul muzeu, întrucât "Primăria municipiului Galaţi va începe lucrări de reabilitare şi aşa se va evita depozitarea de moloz şi alte gunoaie pe locul nostru". În plus, Chebac a înştiinţat consilierii că terenul pentru viitorul muzeu este primit de la CL şi că dacă nu va fi îngrijit, municipalitatea ar putea avea pretenţii să-l ia înapoi.

Consilierii USL au refuzat însă să aloce atâţia bani pentru un gard. "Şi de ce trebuie să fie un gard cu stâlpi metalici încastraţi în beton?", s-a întrebat liberalul Emil Ţuicu, în timp ce vicepreşedinta CJ, Tania Bogdan (PNL), a întrebat "de ce nu s-a împrejmuit de acum doi ani, când s-a primit terenul? Noi am cerut lămuriri şi Direcţiei de Investiţii a CJ, dar nu am primit niciun răspuns şi această lipsă de comunicare şi de explicaţii este motivul pentru care nu înţelegem necesitatea alocării atâtor bani pentru această investiţie, motiv pentru care nu vom vota".

Punctul ei de vedere a fost susţinut şi de preşedinta comisiei de buget finanţe, Viorica Sandu (PSD).

 

Citit 944 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Decembrie 2011 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.