Retrospectivă - Mariaje politice din inters electoral

Retrospectivă - Mariaje politice din inters electoral
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* PSD Galaţi a ieşit cel mai şifonat din negocierile candidaturilor USL * Cine nu e cu Marius Stan pleacă din PNL * PC a jucat după struna lui Eugen Durbacă * PDL plus UNPR egal „Love” * Euforii OTViolete cu Partidul Poporului Diaconescian în direct *

„Eu sunt la a treia nuntă de tipul acesta”, a declarat liderul PNL Victor Paul Dobre, după ce a semnat cu Dan Nica, liderul PSD, şi cu Eugen Durbacă, şeful PC, certificatul de căsătorie - protocolul Uniunii Social Liberale Galaţi. Eugen Durbacă n-a avut pix. N-a avut nici la actul de naştere al Alianţei PNL-PC şi nici la constituirea USL. Noroc că i-au împrumutat liberalii un stilou. După ce i-a cam lăsat cu mâinile întinse pe Nica şi Dobre (vezi foto), Eugen Durbacă a tuflit cununiile pe capul Uniunii, anunţând sec că a semnat protocolul pentru că aşa a hotărât conducerea partidului, dar că nu e compatibil cu PSD. A găsit însă ceva compatibilitate cu PDL, în compania căruia a băut într-o dimineaţă politică un ceai. Pentru că nu-i place cafeaua.

La Galaţi, USL a funcţionat într-o manieră proprie. De exemplu, în Consiliul Local, conservatorii au jucat când cu liberalii, când cu PDL, spre isteria pesediştilor. La Gala Premiilor PNL, în prezenţa liderului Crin Antonescu, USL a făcut un exerciţiu de mobilizare generală care a culminat cu o minilansare a candidaţilor USL: dr. Nicolae Bacalbaşa şi preşedintele Oţelului, Marius Stan.

Exerciţiul s-a repetat şi în prezenţa liderului PSD Victor Ponta, venit să limpezească apele USL la Galaţi. În ciuda mesajului optimist “USL în judeţul Galaţi va funcţiona foarte bine”, absenţa lui Durbacă de la ambele evenimente n-a trecut neobservată. În stilul inconfundabil, liderul PC şi-a anunţat candidatura la Primărie… indiferent de poziţie.

Driblinguri electorale

Liberalul Marius Stan şi social-democratul Nicuşor Ciumacenco au şutat la poarta Primăriei şi s-au driblat mai ceva decât Antal în Liga I, ba pe tema finanţării echipei Oţelul, ba pe tema mallurilor. La finalul meciului, viceprimarul PSD a ridicat fanionul: „Nu eu sunt adversarul dlui Stan! Dl. Stan să nu uite că are nevoie de voturile PSD pentru a ajunge primar. Presat să spună dacă va candida sau nu la Primărie, Ciumacenco a răspuns diplomat: „Vedem ce se întâmplă în următorul an şi, dacă va fi cazul, voi candida. Dacă va fi, va fi aşa cum mi se pare firesc să fiu: independent”. Un lucru e cert, Ciumacenco nu îi va face campanie lui Stan, nici împotrivă, nici pentru!

Accesaţi următoarele link-uri pentru a vedea care sunt întâmplările politice consemnate în legătură cu fiecare partid în parte:

PSD: Orgolii şifonate şi răzbunări minore

PNL: Strâns uniţi în jurul lui Marius Stan

PDL: „Resmeriţe” şi candidaturi negociate

Euforie violet la Tecuci Senzaţional! Dan Diaconescu (în) Direct

UNPR - Poate (mai) pică ceva…

 

Citit 2587 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2012 23:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.