Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
27 comentarii

Animalele sunt nevoite să trăiască în plin şantier, chiar dacă asta înseamnă un stres greu de suportat pentru ele * Proiectul de reabilitare, de trei milioane de euro, are numeroase vicii * Cerbi cu sârmă înfăşurată pe coarne şi lei înecaţi cu resturi de la materialele de construcţii


Condamnate să trăiască în plin şantier de construcţii, viaţa animalelor din Grădina Zoologică de la Gârboavele s-a transformat într-un chin greu de suportat. „Animalele nu pot fi mutate, sunt prea bătrâne…”, se scuză oficialii gălăţeni. Culmea este că, deşi şantierul cu pricina ar trebui să aibă ca rezultat final un parc zoo modern, iar lucrările valorează peste trei milioane de euro, viciile de proiectare sunt numeroase. Mai mult, materialele de construcţii ajung să ameninţe viaţa animalelor. Pe parcursul unui raid la parcul zoo, am dat de animale înfometate, de cerbi cu bucăţi de sârmă înfăşurare în jurul coarnelor, ni s-a relatat şi despre calvarul unui leu ce s-a înecat cu resturi de la materialele de construcţii de pe şantier.

Experimente pe pielea animalelor
Peste 14 milioane de lei (6,82 milioane de lei de la Ministerul Mediului, 7,2 milioane de la bugetul CJ Galaţi) - aceasta este valoarea proiectului care, teoretic, ar trebui să le facă animalelor viaţa mai suportabilă în captivitate. Proiectul noului Parc Zoo a fost realizat chiar de SC Consproiect SA, firmă aflată în subordinea CJ Galaţi, iar de lucrările efective se ocupă Tancrad Galaţi şi Garden Center Bucureşti.
Din păcate, la o privire mai atentă, devine evident că unele elemente ale proiectului sunt de-a dreptul catastrofale. De exemplu, clădirile care vor adăposti animalele nu sunt prevăzute cu scurgeri în interiorul cuştilor, singurele scurgeri fiind în exteriorul cuştilor, pe alee! Scuza proiectantului SC Consproiect SA este că… e prima dată când a realizat un proiect pentru un parc zoo! Consiliera Paraschiva Vintilă, din cadrul biroului preşedintelui CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, a fost şi ea zilele trecute în control la Grădină, împreună cu unul dintre inginerii Consiliului. Cu această ocazie au fost puse în evidenţă noi deficienţe. „Sunt probleme de proiect, mă refer la clădirile care se ridică şi la felul în care va arăta Grădina Zoologică. E o investiţie foarte mare, se vor face şi lucruri bune, dar mai trebuie verificate o serie de aspecte. La noua clădire a leilor, scurgerea nu s-a făcut cum trebuia, trebuia făcută în interiorul cuştii, iar ea este făcută pe trecere”, a explicat consilierul Paraschiva Vintilă. De asemenea, în zona în care vor fi amplasaţi urşii nici nu va exista alimentare cu apă, astfel încât curăţarea padocurilor va fi foarte dificilă.
Parcul Zoo ţine de Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi, dar conducerea acestuia se spală pe mâini de greşelile de proiectare şi execuţie. „Deficienţele apărute sunt problemele proiectantului, ale executanţilor şi ale beneficiarului, care este Consiliul Judeţelui. Noi doar vom prelua, mai târziu, construcţia de la CJ Galaţi”, ne-a declarat managerul Complexului Muzeal, Camelia Burluc.
Capcanele de pe şantier
Pe toată durata lucrărilor, de voie, de nevoie, animalele trebuie să se împace cu traiul în mijlocul şantierului. Animalele nu pot fi mutate la alte instituţii similare din zonă, întrucât sunt prea în vârstă ca să mai poată face faţă unei anestezii. „Nu se poate să le scoţi de acolo. Sunt prea bătrâne pentru a fi mutate şi nu pot suporta acest stres”, ne-a spus Camelia Burluc. Dar cum rămâne cu stresul provocat de şantier? De la începutul lucrărilor, animalele au fost victimele mai multor accidente.
Luni, un pui de cerb din cadrul Grădinii avea înfăşurat, în jurul coarnelor, ghemotoace mari de sârmă. Bietul animal era epuizat de încercările disperate de a scăpa din capcană… Cu toate acestea, îngrijitorii nu s-au sinchisit să sune medicul veterinar. „Medicul a fost sâmbătă şi atunci nici un animal nu avea nimic. Sârma e de duminică, dar nu l-am mai sunat pe medic, pentru că am zis că iese singură sârma. S-a mai întâmplat aşa…”, ne-a explicat senin îngrijitorul Ţocu Costel. Oare chinul bietului animal trebuia tratat cu atâta lejeritate? „Despre cazul cerbului nu ştiam. Nu am fost informată, dar medicul veterinar vine destul de frecvent şi e chemat de câte ori este nevoie. Există chiar şi un caiet în care se consemnează ce tratamente se fac”, ne-a spus managerul Complexului Muzeal.
Am mai aflat că nu este prima dată când unul dintre animale este rănit din cauza materialelor cu care se lucrează pe şantier. „Este îngrozitor ce li se întâmplă. Animalele sunt într-un stres continuu! Şi apar şi situaţii grave, ca atunci când o bucată de material de pe şantier a ajuns să fie mestecată de unul dintre lei, iar bucata a ajuns să i se înţepenească animalului în gură. A fost nevoie de o operaţie sub anestezie pentru ca leul să scape de corpul străin care îi punea viaţa în pericol”, a explicat consilierul Paraschiva Vintilă.
Flămânde şi murdare
Chiar dacă am admite că animalele nu pot fi ferite de stresul în mijlocul unui şantier, cum rămâne cu modul în care ele sunt ele tratate chiar de îngrijitori? În ziua în care noi am vizitat Grădina Zoologică, niciunul dintre animale nu mâncase până la ora 14.00, iar apa de băut era verde „de proaspătă” ce era... Scuza îngrijitorului pentru nehrănirea animalelor până la acea oră a fost că produsele din carne erau abia scoase din congelator şi că mai dura până când acestea să se decongeleze. Prima masă pe care animalele au luat-o a constat doar în câteva mere. Nu numai că animalele nu erau hrănite până la acea oră, dar nici cuştile urşilor încă nu fuseseră curăţate de dejecţii. „În acest caz, îngrijitorul trebuie tras la răspundere. Într-adevăr, era târziu ca animalele să fie hrănite abia la ora 14.00. În mod normal, mâncarea este dată dimineaţa, după ce se face curat…”, ne-a declarat Camelia Burluc. Dar cu sau fără tragerea la răspundere a îngrijitorului, în modul în care decurg lucrurile pe şantierul din Grădina Zoologică de la Gârboavele ne întrebăm câte dintre animale vor mai apuca să se bucure de traiul „civilizat” promis prin proiectul de reabilitare a parcului.

Cifre incerte. Cât costă asistenţa veterinară?

Într-o documentaţie trimisă de Complexul Muzeal către Consiliul Judeţului, pe 3 august, se spune că pentru servicii medicale veterinare sunt alocaţi în perioada august-septembrie 5.000 de lei, în schimb, la doar câteva zile, pe 6 august, într-o altă adresă, pentru acelaşi lucru, pentru aceeaşi perioadă, stă scris 1.000 de lei, iar pe 14 august cifra pentru servicii medicale şi sănătate e de 7.000 de lei. În schimb, contractul pe care Complexul de Ştiinţele Naturii îl are cu medicul veterinar Dan Gâscă este în valoare de 13.250 de lei.

 

Citit 6160 ori Ultima modificare Marți, 18 Septembrie 2012 11:58

27 comentarii

 • postat de dana Marți, 11 Septembrie 2012 15:29 Link la comentariu
  0
  1

  Niste nemernici.ar trebui amendati si dati jos de la putere.ce tinem domnilor asa escroci sa ii vad si pe copii dumnealor cu sarme in cap.JOS CU EI NU SE POATE ASA CEVA

  Raportează
 • postat de dana Marți, 11 Septembrie 2012 15:29 Link la comentariu
  0
  0

  Niste nemernici.ar trebui amendati si dati jos de la putere.ce tinem domnilor asa escroci sa ii vad si pe copii dumnealor cu sarme in cap.JOS CU EI NU SE POATE ASA CEVA

  Raportează
 • postat de Crys Vineri, 07 Septembrie 2012 03:43 Link la comentariu
  0
  0

  Oameni buni inutil k noi ii batjocorim aici pe site ar trebui sa ne ducem acolo peste ei si sa i bagam pe ei in custi legati cu sarma si cu lanturi fara apa fara mancare si cu zgomotul si streul santierului le doresc la toti angajati si la madam furfulea directoae ea impreuna cu familia ei viermi si canceru sa i manace de panarame si de incompetente care sunt imi cer scuse cu iubitori de animale dar crede ti ma k nu pot sa imi asvund durerea si totodata rautatea care o am cand vad asemenea maltratari si chinuri saracutele de ele animalutele imi plange sufletu ptr ele eu nu pot sa fac nimic k nu ma aflu in tara sing ajutor al meu a fost sa sesizez politia din galati azi dimineataz

  Raportează
 • postat de Liliana Berger ( Stancu ) Joi, 06 Septembrie 2012 20:55 Link la comentariu
  0
  0

  Director General - Ing. Camelia Burluc ; Director Ştiinţific - Biol. Mădălin Şerban, Director Economic - Ec. Viorica Paţilea .... cei trei care cunosc exact ceea ce se petrece acolo ! care papa fara rusine "ciolanul" leului din zoo !!!
  filiera furaciunii mancarii animalelor salbatice a fost intemeiata de pe vremea canmd sef al sectiei zoo a fost inginera ( ??? ) Stancu Liliana ! impreuna cu Patilea Viorica au pus la punct modalitatea de furat, impartit si acoperit in actele contabile, mancarea sarmanelor fiinte ! dupa venirea noii directoare Camelia Burluc usor , usor ...s-a strecurat si tanarul imberb Serban Madalin urcat in functie de fosta directoare Marcu Aurora, pentru care el a devenit Brutusul patetic al celei ce l-a ridicatin functie si a ajutat la detronarea ei !
  in zoo Galati, cei care trebuie sa stea dupa acele gratii sunt cele 5 personaje ! si, daca e posibil pune-ti harcile Stancu Liliana si Marcu Aurora in aceeasi cusca ! tare s-au mai iubit :D
  ha ha ha ...madam Stancu Liliana , oare nu cumva fostul apetit sexual al sotului...celebrul Stancu Stelica. nu i se trage de la panaramele de expirate furate de la zoo si servite pateticului Don Juan de Turda ...ajuns , prin gartiile serviciilor secrete in Galati ? cum sunt cu totii obisnuiti sa manance vechiturile destinate acelor sarmane fiinte nu ar fi o problema cu hranirea lor acum . bai e cu pupatul in curuletz cu care i-au obisnuit slugile din zoo , asa-zisii ingrijitori de animale Stefan Tudorel din comuna Vanatori si Pruna Doinita din sat Odaia Manolache ! amantii de doi lei... si cu ei dupa gratii !

  Raportează
 • postat de Mira Joi, 06 Septembrie 2012 19:06 Link la comentariu
  0
  0

  BARBARISMUL IN FLOARE.....unde sunt banii ? De ce nu este veterinar permanent ? de ce sunt INFOMETATE ? impart cuymva mancarea cu angajatii ? sau angajatii dau ce mai ramana dupa ce si-au luat ei ? doar o presupunere ? sau....NU VA ESTE RUSINE....Cum si cine a aprobat o asemenea CATASTROFA de constructie ????????
  Prefectura TREBUIE sa faca INVESTIGATII la SANGE !!!!!!!!!!! cineva s-a imbuibat aici ....dar nu animalel...TRIMITETI animalele astea MARTIRIZATE la gradini zoo din strainatate...
  NU V-AR FI RUSINE....sa continuati sa ne faceti de rusine peste tot in lume...Ceea ce sa intampla si se vede trece dincolo de orice limita posibila a INCOMPETENTEI...de unde doamne gasiti numai INCOMPETENTI si probabil corupti IMBECILI sa-i puneti in posturi de conducere...
  Toata lumea implicata TREBUIE sa fie trimisa la tribunal...cruzime impotriva animalelor, neglijenta...plus dezastrul ECOLOGIC platit cu milioane...
  SALV ATI animalele careva din INFERNUL ACELA...si puneti la plata pe TOTI cei care si0au batut joc si de bani si de animale si de VOI cetateni ai judetului...

  Raportează
 • postat de Ana Joi, 06 Septembrie 2012 14:19 Link la comentariu
  0
  0

  Stim cu totii ca la gradina zoologica animalele nu sunt tocmai fericite. Acelasi lucru se intampla si in cazul circului.
  Si chiar daca gradinile zoologice (mai ales cele din orasele mai mici) nu sunt un punct de atractie, ele continua sa existe.
  Pentru a afla mai multe secrete din culisele gradinilor zoologice, va invit sa cititi acest articol http://www.zoo.ro/stiri/controversatele-metode-de-la-gradina-zoologica
  si de la circ http://www.zoo.ro/stiri/circul-nu-face-toata-lumea-fericita .
  Cu siguranta va veti schimba parerea.

  Raportează
 • postat de linxix Joi, 06 Septembrie 2012 14:03 Link la comentariu
  0
  0

  ma amuz rau la comentariile celor ce spun ca animalele sunt ingrijite si hranite cel mai bine....de cand nu ai mai fost la gradina zoo din galati....fratilor, sunt moarte de foame, ati uitat cazul cand un cal (sanatos) de altfel a fost taiat sa hraneasca animalele ca nu aveau ce sa le dea, calul era de la aceeasi gradina zoo, din galati....
  de cate ori am avut ocazia sa ajung acolo, aveam rucsacul plin cu mancare si sucuri pentru animalute, si nimeni nu miá zis ca nu am voie sa le dau sa manance, atat le trebuia...nu va mai c** atat pe voi, pozele spun totul....banii alocati pentru hrana si intretinerea lor sunt folositi in alte scopuri, sa'si umple buzunarele cei ce lucreaza acolo, mié scarba de tot ce se intampla in lumea asta si mai ales in tara asta....si app. de cand mananca animalele drojdie/maia(se vede in pungile de la real)?!

  Raportează
 • postat de Anne Joi, 06 Septembrie 2012 13:36 Link la comentariu
  0
  0

  Sunt absolut terifiata de asemenea imagini!Cum naiba sa spui ca sarma e de duminica si ca nu l-am sunat pe medic ca iese singura?Numai tacaniti la cap au grija de animale?Nu pot sa inteleg cum firul ala a ajuns in gura leului decat daca niste nenorociti nu i l-ar fi aruncat in cusca la fel ca si sarma cerbului?Cum sa spui ca sunt bine ingrijite cand cerbul e patic si sta pe jos cu sange la coarne?Sunteti oameni aveti macar putina mila si mutati animalele acelea de acolo pentru ca nu e normal sa stea sa sufere mai ales ca sunt in captivitate!

  Raportează
 • postat de Rivof Plarun Joi, 06 Septembrie 2012 13:21 Link la comentariu
  0
  0

  Cei care sunteti anti Viata Libera, mai bine taceti din gura si priviti realitatea. Indiferent ca sunteti sau nu de acord cu un subiect prezentat de acest ziar, realitatea e cea care se vede; iar aici pozele sunt mai mult decat graitoare. Si, daca nu va convine, nu mai cititi. Nu vedeti decat intentii politice, manipulare mass-media si alte rahaturi care nu-si au rostul in acest subiect...
  Mai bine faceti ceva util, ca sa nu mai aveti motiv sa comentati...
  http://www.causes.com/actions/1680690?recruiter_id=179881004&utm_campaign=invite&utm_medium=wall&utm_source=fb

  Raportează
 • postat de minciuni Joi, 06 Septembrie 2012 12:46 Link la comentariu
  0
  0

  NUMAI MINCIUNI !!! ANIMALELE SUNT FOARTE BIUNE HRANITE !!! RUSINEEEE !!!!

  Raportează
 • postat de LILIANA Joi, 06 Septembrie 2012 11:55 Link la comentariu
  0
  0

  CE FAC AUTORITATILE DIN GALATI ? UNDE ESTE OPINIA PUBLICA ? SA SE DEA LA STIRI SA VADA TOATE LUMEA !!!! INTRATI PE FACEBOOK SA VEDETI ADEVARATELE POZE !!!
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=465912210095886&set=a.465912120095895.101929.100000313320244&type=1&theater

  Raportează
 • postat de crs Joi, 06 Septembrie 2012 11:10 Link la comentariu
  0
  0

  Pe mine chiar nu m-a impresionat articolul din viata libera si nici nu pot baga mana in foc pentru ei. Insa am vazut pozele pe facebook-ul Corneliei Voinea si scuza-ma dar apa VERDE e apa Verde. Si eu am fost acum cativa ani si tot verde era apa si atunci, iar mizeria din cusca ursului se vede clar. Or fi ele batrane dar arata vai de capul lor, schiloade si murdare, daca erau bine hranite si ingrijite altfel trebuia sa arate blana animalelor sau penajul in cazul pasarilor. Mai mult le streseaza acolo in gradina cu zgomotul facut de muncitori pentru renovare, decat daca le transporta in alta parte. SI la cum arata nici nu era nevoie de anestezie, abia se tin pe picioare.

  Raportează
 • postat de VOINEA CORNELIA Joi, 06 Septembrie 2012 09:40 Link la comentariu
  0
  0

  Pai tocmai asta este, ca stiu ADEVARUL! Pozele spun tot! Vi se pare normal ca leului sa i se vada coastele? Ati vazut conditiile de la gradinile zoologice din Occident? La voi acasa scurgerea din baie da in hol? Beti apa inverzita? Aveti sarma infasurata in jurul a ce va doare mai tare? Nu cred! Sa fim cerebrali totusi. Aceste animale sunt vai de mama lor din cauza indiferentei. Daca sustineti ca sunt ok, atunci hraniti-le cand trebuie, faceti-le curat, asigurati-le tratamentul necesar! Stiu ca faceti cardasie cu directoarea pentru ca sunteti in subordinea ei, dar totusi, incercati sa sustineti valorile morale si nu mai incalcati principiile etice! Dar in Romania, cui pe cui se scoate!

  Raportează
 • postat de Bunduc Anamaria Joi, 06 Septembrie 2012 09:15 Link la comentariu
  0
  0

  oamenii

  Raportează
 • postat de Bunduc Anamaria Joi, 06 Septembrie 2012 09:14 Link la comentariu
  0
  0

  Pentru cei ce cred ca este un articol la comanda,va invit sa vizionati albumul corneliei voinea de pe facebook...acolo aveti mai multe poze cu animalele de la zoo...aveti poze cu leul cu metalul in gura,aveti poze cu un leu PIELE SI OS, urs care bea apa proaspata VERDE si murdara si aveti din nou pozele cu puiul de cerb cu ditamai sarma incurcata in coarne....intr-adevar au ajuns la batranete...cu o bucatica de mancare pe zi pot sa traiasca....e ca si la oameni...noi putem trai cu o bucata de paine si apa...traim...chiar daca avem burta lipita de spate

  Raportează
 • postat de animalele de la ZOO Joi, 06 Septembrie 2012 08:53 Link la comentariu
  0
  0

  Doamna Voinea, din pacate va hraniti cu iluzii ... din pacate nu stiti multe... aici nu e vorba de manele sau de marlania de zi cu zi din Galati... de multe ori nimic nu se scrie intr-un ziar fara un scop anume si , de multe ori, acel scop este unul politic ca si in cazul de fata... animalele de la zoo sunt bine hranite dar captive ca toate celelalte animale din toate gradinile zoo din tara. anul viitor "casa" lor va fi mult mai frumoasa si mai incapatoare. daca aceste animale ar fi fost infometate cum se spune in articol, atunci ele nu ar fi avut cum sa ajunga la varsta inaintata pe care multe din exemplarele de acolo o au. nu aruncati cu acuze fara sa cunoasteti ADEVARUL.

  Raportează
 • postat de VOINEA CORNELIA Joi, 06 Septembrie 2012 08:41 Link la comentariu
  0
  0

  Da, asa este, nu mai este ce a fost! Viata Libera a evoluat, a ajuns un ziar care spune ADEVARUL! Asa este corect. Faptul ca pe multi va deranjeaza ca cineva se ocupa de situatia animalelor, denota faptul ca sunteti niste persoane afectate, frustrate si analfabete! Sa va traduc: daca ati fi stiut carte, ati fi inteles ce inseamna suferinta!
  Pentru multi dintre voi nu conteaza decat sa dati din gura, sa ascultati manele si sa traiti cu impresia ca numai voi sunteti importanti. NU sunteti! Importanti sunt oamenii care fac fapte bune, care respecta principiile unui stat de drept si care respecta valorile umanitatii. Voi daca ati ales sa fiti nonvalori, este problema voastra!
  Felicitari echipei de la Viata Libera !

  Raportează
 • postat de Galati Joi, 06 Septembrie 2012 08:32 Link la comentariu
  0
  0

  Mirela, nimeni nu a infometat animalele, daca ar fi fost infometate nu ar fi ajuns la acesta varsta inaintata (ursi, tigri, lei) si, mai ales, nu ar fi dat nastere la pui. un animal infometat e un animal stresat si, in consecinta, poate muri. animalele de la ZOO Galati sunt hranite si ingrijite, e adevarat conditiile de acum nu sunt bune dar ce se va face acolo va fi ceva foarte bun pentru ele pentru niste conditii de captivitate. Nu mai aruncati cu acuze nefondate fara sa cunoasteti situatia de acolo. Animalele de la ZOO Galati sunt unele din cel mai bine ingrijite din tara.

  Raportează
 • postat de LEUL de la ZOO Joi, 06 Septembrie 2012 08:27 Link la comentariu
  0
  0

  "cumparaturile" de la REAL sunt de fapt alimente expirate, o practica normala in toata lumea. personalul iubeste prea mult animalele ca sa le ia de la gura... nu mai aruncati cu acuze doar ca ati vazut un articol scris la comanda... nu cunoasteti care este adevarata situatie de acolo...

  Raportează
 • postat de Mirela Joi, 06 Septembrie 2012 08:26 Link la comentariu
  0
  0

  Toti cei care au dus la imbolnavirea, infometarea acestor animale, ar trebui sa zaca dupa gratii.
  Nesimtirea, incompetenta, coruptia, este vizibila.
  Furt pe banii statului, penal.
  Directorul acestui centru, ar trebui ani grei de puscarie, sa faca...
  Rusine Romania, rusine autoritatilor, care se fac ca nu vad si care ajuta nemernicii sa-si faca concedii extravagante, sa-si cumpere case si masini, pe torturarea acestor animale.

  Raportează
 • postat de Mirela Joi, 06 Septembrie 2012 08:26 Link la comentariu
  0
  0

  Toti cei care au dus la imbolnavirea, infometarea acestor animale, ar trebui sa zaca dupa gratii.
  Nesimtirea, incompetenta, coruptia, este vizibila.
  Furt pe banii statului, penal.
  Directorul acestui centru, ar trebui ani grei de puscarie, sa faca...
  Rusine Romania, rusine autoritatilor, care se fac ca nu vad si care ajuta nemernicii sa-si faca concedii extravagante, sa-si cumpere case si masini, pe torturarea acestor animale.

  Raportează
 • postat de Mirela Joi, 06 Septembrie 2012 08:25 Link la comentariu
  0
  0

  Toti cei care au dus la imbolnavirea, infometarea acestor animale, ar trebui sa zaca dupa gratii.
  Nesimtirea, incompetenta, coruptia, este vizibila.
  Furt pe banii statului, penal.
  Directorul acestui centru, ar trebui ani grei de puscarie, sa faca...
  Rusine Romania, rusine autoritatilor, care se fac ca nu vad si care ajuta nemernicii sa-si faca concedii extravagante, sa-si cumpere case si masini, pe torturarea acestor animale.

  Raportează
 • postat de bacalbasa Joi, 06 Septembrie 2012 08:24 Link la comentariu
  0
  0

  de multe ori fotografiile si textul pot crea o imagine care sa induca un tablou al groazei asa cum spune si titlul articolului... din fericire, situatia este cu totul alta la ZOO, manipulare incercata de acest articol fiind doar o manipulare... TOATE animalele din TOATE gradinile ZOO sunt chinuite prin faptul ca se afla in captivitate...

  Raportează
 • postat de madalina Joi, 06 Septembrie 2012 08:22 Link la comentariu
  0
  0

  cumparaturile facute la Real erau pentru animale sau pentru personal? caci ma indoiesc sa dea leului drept gustarica niste salam uscat, iar ursului, in loc de fructe, suc concentrat sau iaurt kefir :P

  Raportează
 • postat de genio Joi, 06 Septembrie 2012 07:55 Link la comentariu
  0
  0

  ce animale chinuite ......dați-le drumul !

  Raportează
 • postat de marko Joi, 06 Septembrie 2012 07:23 Link la comentariu
  0
  0

  Viata Libera nu mai e ce a fost odata ... pacat ... se vede de la o posta ca e articol la comanda lui bacalbasa ...

  Raportează
 • postat de Persuader/USA Joi, 06 Septembrie 2012 06:53 Link la comentariu
  0
  0

  Strigator la cer.Dati-le drumul oameni buni astea sunt animale chinuite se citeste tristetea pe fata lor.In nici o tara civilizata nu vezi animale cu gratii sau plasa....Va pot trimite poze de la cateva gradini vizitate in US, ca sa va faceti o idee...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.