Un om politic schimbat cu altul

Un om politic schimbat cu altul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La conducerea instituţiilor ajung să se perinde oameni în funcţie de simpatiile politice şi directivele partidelor. Nu ai susţinere, nu ai cum să câştigi un concurs. Chiar şi instituţiile de cultură, care ar trebui ferite de politizare, sunt mâncate de oamenii politici şi se ajunge ca un om politic să fie schimbat cu un alt om politic. Vi se pare normal ca susţinerea politică să fie cel mai important criteriu pentru câştigarea unui concurs, respectiv ocuparea unui post?

Virgil Enache, 57 de ani: „Ştiu cum se organizează concursurile. De ochii lumii anunţă concurs, dar iese acela care are mai multă susţinere politică. Dacă este simpatizat şi are destule pile, va câştiga concursul. Cel mai bine e să îl aleagă pe cel competent. Dar trăim în democraţie numai de formă. Nu ştiu când vom intra şi noi în normalitate, într-o etapă în care să se dea concurs şi bătălia să fie reală”.

Bogdan: „Ca posturile să fie ocupate pe criterii de simpatii şi susţinere politică e o regulă de 23 de ani. În prezent, cu actuala clasă politică nu avem nicio şansă să se schimbe ceva. Putem să visăm. Cine e onest nu ajunge la conducere niciodată, chiar dacă are experienţă şi chiar dacă are destule informaţii în legătură cu domeniul”.

Violeta Ene, 39 de ani: „Nu sunt de acord ca la conducerea instituţiilor să ajungă şefi pe criteriul simpatiei politice, dar vocea mea nu are nicio putere”.

Victoria Lupoaie: „Dacă este pus în funcţie de conducere un om, consider că el a dovedit până în momentul acela că este capabil să ocupe postul respectiv. Trebuie să li dea şansa tuturor să realizeze ceva, chiar dacă nu au experienţă. Nedreptatea şi numirea într-un post de conducere a unui om mincinos, fără experienţă, dar şi fără interes de a învăţa pot duce la risipă, discordie. E păcat că politicul intervine atât de mult în administraţie”.

Citit 2521 ori Ultima modificare Duminică, 13 Ianuarie 2013 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.