Consilii de administraţie contestate: PDL acuză USL de trafic de influenţă şi abuz

Consilii de administraţie contestate: PDL acuză USL de trafic de influenţă şi abuz
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PDL Galaţi vrea să atace în contencios hotărârea de Consiliu Local privind numirea oamenilor în consiliile de administraţie, pe motive de abuz în funcţie şi trafic de influenţă, dacă aceasta va fi aprobată de către prefectul Emanoil-Cătălin Bocăneanu.

Numirea membrilor în consiliile de administraţie din cele cinci societăţi publice (Transurb, Administraţia Pieţelor, Gospodărire Urbană, Industrial Parc şi Zona Liberă) a adus revoltă în PDL, pentru că membrii CA au fost numiţi politic, potrivit unui protocol încheiat între membrii USL şi primar. „Cred că oamenii nu au înţeles că există o legislaţie nouă şi că nu mai există oameni numiţi de anumite partide, în funcţie de participarea în Consiliul Local”, a declarat Doruleţ Resmeriţă. Acesta a recunoscut că şi PDL a primit două posturi în aceste CA-uri, dar le-a refuzat. „Le-am refuzat, pentru că nu există procedura prin care să primeşti două, trei sau patru poziţii. Legislaţia spune că există de fapt un concurs. Aici apare şi abuzul în funcţie”, a mai spus Resmeriţă.

Potrivit acestuia, nu s-a respectat legislaţia, iar în componenţa CA al Zonei Libere ar fi trebuit să existe cel puţin un reprezentant al Ministerului Finanţelor - şi nu există, iar selecţia ar fi trebuit făcută de către o firmă cu expertiză în resurse umane. Pe lângă acestea, şeful PDL a acuzat că la AGA Transurb, unul dintre membri nici nu şi-a terminat studiile liceale. Aşadar democrat-liberalii sunt hotărâţi să atace în contencios hotărârea pentru a redeschide concursul, dar vor face şi o sesizare către procuratură.

Citit 1589 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Aprilie 2013 18:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.