Ce părere au gălăţenii despre adopţia câinilor din adăposturi?

Ce părere au gălăţenii despre adopţia câinilor din adăposturi?
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Aţi adopta un maidanez, în contextul în care câinii de rasă comună fără stăpân pot fi eutanasiaţi, dacă, în termen de 14 zile, nu sunt adoptaţi?

Marilena Cristian, 65 de ani: „Bineînţeles că eu şi familia mea am adopta, pentru că suntem iubitori de animale. Fiul meu stă la casă, are patru câini, trei în curte, unul în casă. Cel din casă este de rasă, un bichon negru. Eu nu pot adopta pentru că am un asemenea program încât aş chinui un câine, dar iubesc animalele. Am grijă de cei de pe stradă, îi hrănesc. Hrănesc şi pisicile din faţa blocului. Financiar ştiu despre ce este vorba, dar mi-am pus nişte semne mari de întrebare. Românul este inventiv când este vorba de a strecura fondurile şi să le schimbe destinaţia. Nu aş adopta la distanţă, pentru că nu am încredere în sistem. Mi-ar plăcea să am un animăluţ lângă mine, să fie tovarăş sincer, pentru că sunt extraordinar de buni tovarăşi. Am avut de-a lungul anilor, dar am stat la casă. Am avut chiar rase comune, extraordinar de inteligenţi sunt”.

Sofia Lupu, 52 de ani: „Nu aş adopta pentru că nu am loc în casă. Nici venituri nu am astfel încât să pot întreţine un câine. Am o pensie de 400 de lei şi nu îmi permit să ţin un câine nici în casă, dar nici în padoc. Dacă ar fi fost posibilităţi financiare, atunci poate aş fi adoptat. Îmi plac câinii, nu am nimic cu animalele, cum de altfel nu am nimic cu orice vietate”.

Marius Sichin, 39 de ani: „Am deja un câine în curte şi nu aş mai adopta încă unul. Oricum, dacă aş vrea să mai întreţin un câine, mi-aş lua unul de mic. Nu vreau unul de rasă neapărat. Aş vrea să iau unul de mic, ca să îl pot educa astfel încât să fie mai agresiv în curte, iar în afara curţii să nu muşte, să nu fie agresiv. Nu aş vrea să adopt de la padoc, pentru că poate fi unul prost, needucat, care să nu aibă anumite caracteristici. Majoritatea câinilor din padoc sau de pe străzi sunt adulţi deja şi nu ştiu cât mai pot fi educaţi".

Citit 865 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Februarie 2014 20:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.