Patinoarul şi Stadionul, găuri negre în bugetul Galațiului

Patinoarul şi Stadionul, găuri negre în bugetul Galațiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Deşi ar putea fi surse de venituri, cele două obiective sportive îi aduc administratorului doar bătăi de cap


Societatea municipalităţii, Gospodărire Urbană, a încheiat anul trecut cu pierderi de 283 de mii de lei, chiar dacă îşi propunea un profit de 4.000 de lei. Astfel, în 2013, societatea condusă de conservatorul Eduard Grosu a avut venituri în valoare de 10.690.000 de lei şi cheltuieli totale în valoare de 10.973.000 lei. Potrivit directorului srl-ului municipal, gaura provine din cauză că nu reuşeşte să acopere cheltuielile cu întreţinerea Stadionului Dunărea şi a Patinoarului. Problema este veche, pentru că de acelaşi lucru se plângea directorul şi în 2011. „În continuare avem probleme cu cheltuielile de întreţinere ale Stadionului şi Patinoarului, locurile unde îşi desfăşoară activitatea bazele sportive. Nu am putut să încheiem un contract mai mare cu cele două cluburi sportive, pentru că acestea nu au putut plăti mai mulţi bani. Au plătit atât cât au primit de la Primărie”, ne-a declarat directorul societăţii, Eduard Grosu.

Primăria ar putea prelua cele două obiective

Bugetul pe anul în curs alocat societăţii de Consiliul Local nu poate depăşi realizările pe anul trecut ale acestuia, pentru că nu a realizat veniturile proprii în procent de 90 la sută în ultimii doi ani. Astfel, propunerea de buget pentru anul 2014 este de 10.690.000 de lei, din care 10.684.000 lei venituri de exploatare şi 6.000 de lei venituri financiare. Anul acesta, şeful societăţii de administrare a domeniului public vrea să atingă un profit de 1.000 de lei. Întrebat cum are de gând acesta să atingă profitul, în contextul în care a fost mai mult pe pierdere, directorul Eduard Grosu mizează pe faptul că Primăria va lua în administrare Pationarul şi Stadionul. „Se încearcă o remediere a situaţiei, prin preluarea administraţiei acestora de către Primărie. Dacă Primăria ni le va lua, atunci vom reuşi şi noi să ne punem pe picioare, pentru că nu reuşim să facem faţă cheltuielilor acum”, ne-a mai spus directorul Gospodărire Urbană.

Fondul de salarii

Cheltuielile cu personalul aprobate de către Consiliul Local pentru anul 2014 sunt în valoare de 5.864.000, fiind la acelaşi nivel ca anul trecut. Numărul mediu de salariaţi pe an este de 371, iar numărul angajaţilor este prognozat să ajungă la finele anului la 423. Câştigul mediu lunar pe salariat este de 985 de lei.

Citit 4646 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Februarie 2014 20:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.