SONDAJ/ Află care sunt cele mai bune şi cele mai rele lucruri întâmplate la Galaţi

SONDAJ/ Află care sunt cele mai bune şi cele mai rele lucruri întâmplate la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Gălăţenii apreciază cel mai mult modernizarea străzilor şi sunt deranjaţi în mod deosebit de haosul urbanistic


De-a lungul anilor, în Galaţi, multe lucruri au fost lăsate de izbelişte, altele au dus oraşul în jos, dar au mai fost şi câteva schimbări în bine. Evident, schimbările sau stagnările au fost şi sunt strâns legate de oamenii care au stat la cârma oraşului. Ei au dat ritmul lucrurilor, iar aceştia au rămas în memoria colectivă ca cei care au făcut sau nu au făcut ceva. Pe 5 februarie, ziarul nostru a demarat o campanie interactivă, în care cetăţenii au putut să îşi spună părerea cu privire la cele mai bune şi cele mai rele întâmplări, fapte, decizii, unele fiind corelate de aceştia cu linia administrativă trasată de un primar sau altul. Pornind de la propunerile cititorilor am pus la punct un sistem de vot al celor mai bune şi al celor rele 10 lucruri petrecute la Galaţi. Votul s-a încheiat, iar mai jos puteţi vedea cum arată clasamentele.

Modernizarea unor străzi, cel mai bun lucru

În total, 693 de persoane au votat în sondajul privind cele mai bune lucruri întâmplate la Galaţi. Potrivit voturilor, clasamentul final arată că primele trei cele mai bune fenomene sunt modernizarea străzilor Frunzei şi Oţelarilor (22,8 la sută din voturile exprimate), alegerea lui Marius Stan ca primar (22,1 la sută) şi preluarea şantierului naval de către Damen (13,9 la sută). O fi sau nu o fi aşa, nu ţine de noi, ziariştii, căci rezultatul este stabilit de un vot public.

Restul clasamentului arată astfel: construirea Shopping City Mall (9,1 la sută), renovarea Sălii Sporturilor (8,9 la sută), modernizarea parcului „Viva” (8,2 la sută), câştigarea campionatului de către „Oţelul” în 2010 (6,2 la sută) şi realizarea depozitului ecologic de deşeuri „Tirighina” (3,9 la sută). Ultimele două poziţii din top sunt şi cele mai controversate: deszăpezirea din 2014 (2,6 la sută) şi evoluţia culturii gălăţene (2,3 la sută).

{acepolls 8}

Galaţiul, un oraş haotic

708 persoane au participat la realizarea topului celor mai proaste situaţii, fapte, lucruri create la Galaţi. Cel mai supărător lucru pentru gălăţeni este, de departe, haosul urbanistic, care include lipsa parcărilor, starea trotuarelor, construcţii care urâţesc oraşul (20,2 la sută din voturile exprimate). Pe locul doi s-a clasat construirea garajelor printre blocuri (15 la sută), iar pe trei alegerea lui Dumitru Nicolae ca primar (13 la sută). Restul clasamentului al celor mai proaste lucruri arată astfel: înmulţirea câinilor comunitari (12,6 la sută), incompetenţa şi nepotismul din instituţiile publice (11,3 la sută), privatizarea şi distrugerea industriei (9,7 la sută), introducerea maxi-taxi-urilor (5,9 la sută), distrugerea transportului pe Dunăre (5,2 la sută), neimplicarea autorităţilor în conservarea şi renovarea clădirilor istorice (4,7 la sută), iar apariţia chioşcurilor pe trotuare şi pe spaţii verzi s-a clasat pe ultimul loc în topul celor mai proaste lucruri petrecute la Galaţi (2,4 la sută).

Acesta este votul dumneavoastră. Începând din 10 martie, "Viaţa liberă" va analiza de-a fir a păr, pe rând, cauzele, responsabilităţile şi impactul public al primelor cinci cele mai bune lucruri întâmplate la Galaţi. Acelaşi lucru îl vom face, în paralel, şi cu primele cinci cele mai proaste lucruri făcute vreodată în oraşul nostru. Urmăriţi "Viaţa liberă"! Merită!

{acepolls 9}

Citit 3120 ori Ultima modificare Joi, 06 Martie 2014 11:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.