Edilii gălăţeni pot să înveţe de la clujeni cum să modernizeze oraşul
Foto: Foto: Parking central din Cluj, noaptea

Edilii gălăţeni pot să înveţe de la clujeni cum să modernizeze oraşul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Nu există nici un dubiu că, din punct de vedere urbanistic, Cluj-Napoca reuşeşte să fie cu un pas înaintea altor oraşe din România. Doar Sibiul şi Braşovul rivalizează cumva, din acest punct de vedere, cu capitala Ardealului, care, în plus, se conturează ca al doilea pol de dezvoltare economică a României, după Bucureşti.

Investiţiile în parcări etajate sunt doar un aspect al strategiei edililor clujeni. Să nu uităm că la Cluj există aeroport internaţional, că acolo s-a reuşit construirea celui mai modern stadion din România (exceptând Naţional Arena, evident), că în cartierul Gruia există un al doilea stadion la standard de Champions League (făcut din fonduri private!), că în multe aspecte medicina clujeană este considerată pentru standardul cele din Capitală, că imobilele istorice beneficiază de un tratament excepţional, ş.a.m.d.

Evident, Galaţiul nu poate rivaliza cu Cluj-Napoca, însă poate învăţa din experienţa edililor din urbea de pe Someş. În acest sens, „Viaţa liberă” propune Consiliului local şi primarului Marius Stan să organizeze o vizită la Cluj, la care să participe consilieri locali, şefi din administraţia publică locală (în frunte cu viceprimarii şi city-managerul), precum şi reprezentanţi ai mass-media.

Astfel, toţi cei implicaţi în deciziile publice şi în informarea publicului ar putea vedea direct, la faţa locului, cum reuşesc ardelenii să fie un exemplu de dezvoltare urbană. Cu siguranţă că o astfel de vizită, care să presupună şi o întâlnire cu arhitectul-şef al Clujului, ar costa mai puţin decât deplasările inutile pe la Viena sau Londra, iar beneficiile pentru Galaţi ar fi importante.

Citit 1701 ori Ultima modificare Duminică, 06 Aprilie 2014 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.