Povestea oamenilor din Valea Oraşului/ COȘMARUL prin care trec aceștia la fiecare ploaie mai mare

Povestea oamenilor din Valea Oraşului/ COȘMARUL prin care trec aceștia la fiecare ploaie mai mare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O ploaie de numai două ore este uneori de ajuns ca Valea Oraşului să se inunde, iar curţile şi casele oamenilor să se umple de ape reziduale. Iată ce ne-au povestit câţiva dintre proprietari.

Vasilica, strada Moruzi: „La fiecare ploaie mai mare, apa se strânge aici şi intră în curte. Vine până în dreptul scărilor. Nu intră în casă. Ultima oară am avut probleme la sfârşitul lui mai. Dar am avut probleme cu inundaţiile întotdeauna. Nu este poveste nouă, să spunem că este doar de vreo câţiva ani, de când a fost modernizat sistemul de canalizare. Tot aşteptăm ca municipalitatea să rezolve problema. Noi nu putem face nimic. Au venit, au curăţat canalizările, dar de fiecare dată când plouă este aceeaşi problemă. Eu stau numai de trei ani aici. Proprietară este soacra mea, care stă de foarte mulţi ani aici şi spune că aşa a fost dintotdeauna”.

Lenuţa Stângă, strada Tăuni: „De câte ori plouă, eu am apă în casă. Măcar de-ar intra numai în curte, dar intră şi în casă. Se infiltrează apa şi prin pereţi. S-au slăbit pereţii. Suntem patru familii. Până când nu facem rost de bani să întărim pereţii, nu avem nicio şansă să ne împotrivim apei. Am dat, acum zece ani, vreo 500 de milioane (50.000 de lei noi). Mai iau eu atâţia bani pe casă? Nici nu am unde să mă duc. Nu cred că se gândeşte cineva să se mute în Valea Oraşului”.

Tudorel Cuculă: „Unii dintre noi chiar au băgat bani să îşi facă frumoase casele. De exemplu, dacă pun casa la vânzare, nu o cumpără nimeni. Sunt case cărora le-au căzut pereţii şi aşa au rămas. Nu le-a dat nimeni o scândură. Un vecin de-al meu a dat 1 miliard vechi (100.000 de lei) pe casă, a mai băgat încă pe atât pentru a o amenaja, iar acum cine i-o cumpără? Primarul nu vine la inundaţii să se bage în apă, dar banii pe impozite ni se iau”.

Citit 746 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Iunie 2014 22:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.