"Oraşul Reciclării"/ Primăria Galaţi, CODAŞĂ la colectarea selectivă

"Oraşul Reciclării"/ Primăria Galaţi, CODAŞĂ la colectarea selectivă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi s-a clasat în coada clasamentului în competiţia „Oraşul Reciclării”, adresată primăriilor de municipiu, organizată de Eco-Rom Ambalaje, sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, în perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2014.

Galaţiul a intrat în competiţie laolaltă cu alte 31 de municipii, iar evaluarea a ţinut cont de calitatea serviciilor de colectare separată (însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în fiecare container), cantitatea de deşeuri colectate şi acţiunile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile.

Primăria Galaţi nu a prins decât un titlu de „June”, alături de Oradea şi Miercurea Ciuc, fiind printre cele mai noi oraşe care au implementat sistemul de colectare separată pentru populaţie. Titlul de „Oraşul Reciclării” a fost obţinut de Sfântu Gheorghe (Covasna), care a câştigat marele premiu, respectiv amenajarea unei zone sută la sută eco Wi-Fi, un spaţiu inedit de relaxare realizat din materiale reciclate şi cu acces liber la internet, în valoare de 12.000 euro. Pe primele cinci locuri, în afară de câştigător, s-au clasat municipiul Zalău, premiat pentru că a reuşit să-şi păstreze şi anul acesta locul I pentru cele mai multe deşeuri colectate separat per locuitor, Mediaş şi Deva, pentru evoluţia în calitatea serviciului de colectare separată, Târgu Jiu şi Braşov, pentru implicarea în activităţile de informare şi educare a populaţiei despre importanţa colectării separate şi a reciclării deşeurilor de ambalaje.

Pentru cele mai multe deşeuri de ambalaje colectate separat pe locuitor au primit titlul de „Luptător” municipiile Târgu Secuiesc, Vaslui, Roman, Satu Mare, Slobozia şi Drobeta Turnu-Severin.

Pentru calitatea sistemului de colectare separată au fost remarcate municipiile Odorheiu Secuiesc, Ploieşti, Tulcea, Craiova, Suceava şi Brăila, motiv pentru care organizatorii au considerat că au „Armament de calitate”.

Pentru cele mai multe deşeuri de ambalaje colectate separat, Eco-Rom a considerat că primăriile Constanţa, Arad, Bacău, Cluj Napoca şi Sectorul 3 Bucureşti pot lua titlul de „Cetate”.

Primăriile Iaşi, Slatina, Călăraşi, Bârlad şi Sectorul 6 Bucureşti au fost premiate la categoria „Trâmbiţare”, pentru implicarea în acţiuni de conştientizare a populaţiei prin campanii de informare şi promovare în presa locală.

Ecosal nu a reuşit să recicleze, anul trecut, decât aproximativ unu la sută din totalul gunoiului generat de populaţia Galaţiului.

În ediţia de luni a "Vieţii libere" veţi putea citi cum încurajează alte oraşe colectarea selectivă.

Citit 1112 ori Ultima modificare Duminică, 28 Septembrie 2014 15:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.