Jorăştiul se înfrăţeşte astăzi cu Feuchy

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Azi, 21 mai, are loc la Jorăşti semnarea protocolului de înfrăţire dintre amintita comună şi localitatea franceză Feuchy. Organizatorii evenimentului ne-au informat că la Jorăşti va fi, cu acest prilej,  o adevărată sărbătoare, mai ales că în sat este şi hramul bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

„Sunt aşteptaţi să vină la sărbătoarea noastră toţi fiii satului. Vom avea din Franţa o delegaţie de zece persoane, în frunte cu primarul Michael Machan şi cu europarlamentarul Jean Louis Cottigny. Contăm pe prezenţa prefectului Claudiu Brânzan, a  europarlamentarului Adriana Ţicău şi a senatorului Gheorghe Saghian. Sperăm să vină şi vicepremierul Dan Nica, dar şi alte personalităţi”, ne-a declarat primarul Georgică Tofan.

Localitatea Feuchy este situată în nordul Franţei, în regiunea Pas de Calais şi are, ca şi Jorăştiul, circa 1700 de locuitori. Prima parte a semnării protocolului a avut loc în Franţa, în data de 10 mai. Artizanii înfrăţirii sunt europarlamentarii Adriana Ţicău şi Jean Louis Cottigny.

Citit 663 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.