Unde trebuie să APELEZI pentru tăierea şi fasonarea COPACILOR

Unde trebuie să APELEZI pentru tăierea şi fasonarea COPACILOR
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi vine în întâmpinarea gălăţenilor cu câteva precizări în ceea ce priveşte traseul pe care trebuie să îl parcurgă un cetăţean care vrea să taie sau să fasoneze un copac. Astfel, potrivit instituţiei de mediu, solicitările de tăiere şi fasonare a arborilor din spaţiile verzi din intravilanul localităţilor, indiferent de starea de sănătate a acestora (sănătoşi, uscaţi, scorburoşi etc.), trebuie înaintate spre soluţionare Primăriei.

„Deciziile de tăiere a arborilor sănătoşi aflaţi pe terenurile din zonele urbane sunt luate de autorităţile administraţiilor publice locale şi se pun în aplicare după obţinerea avizului/punctului de vedere al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi. Agenţia pentru Protecţia Mediului Galaţi poate exprima un punct de vedere cu privire la tăierea arborilor sănătoşi numai în baza unei solicitări a Primăriei în care să ne comunice decizia luată de serviciile de specialitate din cadrul acesteia, motivată şi justificată cu documente (solicitarea de tăiere, schiţa amplasamentului şi fotografii ale arborelui cu precizarea speciei, punctele de vedere ale specialiştilor în construcţii, dendrologie/silvicultură, dacă este cazul)”, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei pentru pentru Protecţia Mediului. Instituţia precizează că tăierile în coroana arborilor ornamentali sunt interzise, excepţie făcând tăierile ramurilor uscate sau a copacilor care pun în pericol traficul pietonal şi rutier.

În ceea ce priveşte tăierea nucilor şi castanilor comestibili din categoria pomi răzleţi, aceasta se face pe baza autorizaţiei emisă de Direcţia de Agricultură şi Dezvoltare Rurală Galaţi, în conformitate cu prevederile Legii 348/2003 privind legea pomiculturii.


CITEŞTE ŞI: Campania de "PLANTARE" de arbori în Galaţi continuă (FOTO)

Citit 23646 ori Ultima modificare Joi, 09 Aprilie 2015 00:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.