În NOUL GALAŢI au apărut şi arbori de cauciuc. Zeci de COPACI răsar din tartan

În NOUL GALAŢI au apărut şi arbori de cauciuc. Zeci de COPACI răsar din tartan
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

* Copacii au fost sugrumaţi, la propriu, de cauciuc, în procesul de construcţie a două locuri de joacă


După palmieri, se pare că la Galaţi au apărut şi arborii de cauciuc. Oricât de greu ar fi de crezut, municipalitatea face toate eforturile să facă din oraşul de la Dunăre un oraş exotic. În cartierul Aurel Vlaicu, a început construcţia la două dintre cele 20 locuri de joacă promise de primarul Marius Stan. Toate bune şi frumoase, am putea spune. În sfârşit se înmulţesc parcurile pentru copii. Da, parcuri pentru copii, vom avea, dar vom avea şi copaci care cresc din... cauciuc.

Atât în dreptul blocului L1A, de pe strada Călugăreni, cât şi în dreptul blocului S9E, se poate observa că lucrările la locurile de joacă au început. Dacă te apropii, însă, vezi că suprafaţa anti-şoc cu care este acoperită suprafaţa de joacă se întinde până la rădăcinile şi trunchiurile arborilor. Gălăţenii care au văzut minunea au zis că aşa ceva nu poate exista, că e absurd. "Nu este, într-adevăr, beton, dar chiar şi cauciucul acesta nu ştiu cât va lăsa să pătrundă apa la rădăcina copacului. Apoi, mă întreb cum se va putea dezvolta copacul. E o imagine aproape ireală. Eu nu înţeleg administraţia asta locală. Pe noi nu ne lasă să tăiem o crenguţă, în schimb ei toarnă cauciuc peste rădăcini, sugrumând trunchiul”, ne-a spus domnul Ion Gherasim.

Lângă platformele cauciucate, stau semeţ două panouri: „Împreună construim noul Galaţi. Primar Marius Stan. Denumire obiectiv: amenajare locuri de joacă - 10 amplasamente. Valoarea investiţiei: 3.766.153,51 lei. Elaborat de: SC Ecoarch SRL. Investitor: Primăria municipiului Galaţi. Executant: Asocierea SC Lemacons SRL şi SC Ischia SRL şi SC Servland SRL. Trebuie să subliniem că licitaţia pentru cele 20 de locuri de joacă a fost organizată de către Primăra Galaţi în două loturi de câte 10.

Sesizare la Garda de Mediu, redirecţionată către Poliţia Locală

Vineri, 26 iunie, comisarul şef al Gărzii de Mediu, Marian Mocanu, cunoştea situaţia, pentru că la sediul instituţiei a fost făcută o reclamaţie în acest sens, însă, potrivit acestuia, Garda de Mediu are responsabilităţi limitate. "Este o reclamaţie, dar am redirecţionat sesizarea către Poliţia Locală. Eu nu mă pot băga peste anumite lucrări ale Primăriei. Eu verific dacă s-a tăiat conform proceselor verbale, dacă există autorizaţie, ce motive au stat la baza tăierii copacului. Ne ocupăm de partea de acte şi documente. Primăria are un inginer silvic", ne-a spus comisarul şef.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale, Aurelia Bogatu, spune că la ei nu a ajuns nicio sesizare de la Garda de Mediu. „Noi nu avem nicio sesizare. Probabil cei de la Garda de Mediu au trimis sesizarea prin poştă, iar când se întâmplă aşa durează mai mult. Vom merge şi noi să vedem, dar dacă este în construcţie, vom aştepta să vedem dacă constructorul lasă aşa sau va remedia situaţia", ne-a spus purtătorul de cuvânt.

"Se decopertează uşor"

Trunchiurile copacilor sunt împrejmuite de suprafaţa de cauciuc, dar primarul nu vede în asta neapărat o problemă. Întrebat, vineri, dacă nu cumva situaţia va avea un efect negativ asupra dezvoltării arborilor, primarul Marius Stan ne-a declarat: "Este tartan. Vreţi să spuneţi că nu se mai irigă sau ce? Copacul se dezvoltă în subsol, normal. Acela e cauciuc care se decopertează foarte uşor. Copacul se dezvoltă cum vrea el, nu e beton, ceva care să fie fix. Se toarnă simplu şi la fel de simplu se decupează, exact cât trebuie, pentru a se iriga. Până la urmă, nici nu poţi să decupezi foarte mult, pentru că după aceea se lovesc copiii".

Foto Nicoleta Onofrei

Citit 8317 ori Ultima modificare Luni, 29 Iunie 2015 10:14

15 comentarii

 • postat de tttt
  Marți, 12 Ianuarie 2016 11:40
  93.122.171.***
  Nu inteleg de ce va faceti griji... cauciucul ala sare oricum in cateva zile.
  La mine, in spatele blocului, se construieste (tot fara cap) un astfel de parc, inca nu s-a dat in folosinta dar cauciucul e deja sarit in multe locuri.
  E un soi de "foita" de cauciuc din care sar bobite de cauciuc de cate ori calci pe el.
  0
  0
  Raportează
 • Vineri, 17 Iulie 2015 23:33
  79.116.108.***
  Nicoleta Onofrei, mai ieși în lume înainte de a critica ce nu înțelegi. Tartanul turnat în jurul copacilor e ceva absolut firesc în multe țări. Ia două exemple din Franța, că poate nu mă crezi pe cuvânt:

  http://www.hellopro.fr/images/produit-2/3/7/3/fourniture-et-pose-d-quot-un-sol-coule-en-caoutchouc-pour-aire-de-jeu-ou-exterieur-1689373.jpg

  http://amortisol94.free.fr/arbres2.jpg
  0
  1
  Raportează
 • postat de gheorghe silvestrovici
  Joi, 02 Iulie 2015 22:06
  5.13.131.***
  absurdistan...
  0
  0
  Raportează
 • postat de didi
  Duminică, 28 Iunie 2015 13:18
  89.137.228.***
  Edilul are scop precis, trage spagi cu sapte miini, tot ce face e de mintuiala pt.ca lucrarile sint facute de prieteni prin contracte de 2 lei si stie ca e primul si ultimul mandat de Edil si rupe marafeti cit poate.
  6
  7
  Raportează
 • postat de florin
  Duminică, 28 Iunie 2015 12:09
  5.13.179.***
  In statia de autobuz din Tiglina 1 sensul spre Micro 19 in locul copacilor care au crescut candva in marginea bordurii (printe ei se aflau si niste tei fasonati de Popa Florin si Stan Marius) au aprut niste ghivece de flori mai mari, plantate de primarie care cresc niste boscheti de o uratenie iesita din comun. In locul acelor ghivece se puteau planta niste copaci.
  3
  3
  Raportează
 • postat de puie micu
  Duminică, 28 Iunie 2015 12:09
  5.13.132.***
  E frumos.
  Rautaciosi ce sunteti . O capodopera a spiritului .
  Acolo e un spatiu de cultura , un mediu creator .
  bloc, garaj, asfalt, copaci ...
  istoria orasului, copacii se vor usca, prvestind sfarsitul iremediabil a unui mandat de creator de locuri da batut mingea
  2
  5
  Raportează
 • postat de ghhgfg
  Duminică, 28 Iunie 2015 11:53
  5.13.236.***
  Putea sa faca din bordura in jurul copacilor dar numai prosti sunt angajatzi sefi de echipa la doi lei semintze jegoshi imputiti.
  4
  4
  Raportează
 • postat de Primagaria orasului
  Duminică, 28 Iunie 2015 07:22
  84.117.40.***
  Noul Galati e tot ala vechi, doar ca e total neingrijit, cu strazile sparte, garajele daramate si ruinele de la Mehid ce amintesc de razboiul din Irak fata in fata cu City Mall, fara plaje la dunare, treceti in Tulcea daca vreti locuri de agrement sau duceti-va naibii la Marea Neagra ?! .
  4
  4
  Raportează
 • postat de ella
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 16:24
  89.137.136.***
  Nu vedeti ca pur si simplu acest primar nu are nici un neuron?Cum poti sa faci asemenea prostie cu copacii?Bine nu s\ il duce capul pe el,dar cei care sint in jurul sau pe post de consilieri sint tot la fel de priceputi ca seful?Bataie de joc pe banii contribuabililor.
  7
  8
  Raportează
 • postat de grig
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 15:12
  5.13.214.***
  Locul de joaca din cartierul Aurel Vlaicu , era de pe vremea lui Ceausescu . Foarte bine ca se reabiliteaza . Domnule primar de ce dracu nu puneti la pamant cele 2 garaje care au fost amplasate pe spatiul de joaca de 2 taranoi care si _au permis cu ajutorul autoritatilor sa le amplaseze acolo pe spatiul parcului . Hai sa va vedem daca aveti ..., sa le puneti la pamant .
  4
  13
  Raportează
 • postat de Marian
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 14:15
  5.13.224.***
  Frumoase si bune aceste locuri de joaca, dar e ultimul lucru de care are nevoie orasul. Infrastructura si facilitatile pentru investitori sunt de negasit a.i. scapa foarte usor spre orasele vecine. Tinerii pleaca din oras, a.i. locurile de joaca o sa fie goale.. Aceste proiecte sunt succesul garantat catre faliment atat a orasului cat si a Romaniei, avem patinoare, parcuri...dar resursele se duc la straini si muncim pt ei.
  5
  6
  Raportează
 • postat de Ion
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 13:57
  79.116.106.***
  Mai fratilor, ce va repeziti asa? Lucrarea e in stadiu intermediar, probabil ca vor decupa putin in jurul trunchiului ca sa poata ajunge apa la radacina.
  Ce ne mai place sa facem din tantar armasar!
  6
  17
  Raportează
 • postat de doina
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 11:07
  84.117.46.***
  mare-i gradina ta domne, multi prosti mai sunt angalati pe line de partid dar prosti de dau in gropi! Cum este posibil sa faci o asemnea aberatie, copacilor !!!??? In loc sa faca in jurul fiecarui copacel o amenajare astfel in copacul sa poata fi udat, sa se poata dezvolta..ei uite ce sunt in stare sa faca..nemaipomenit!
  8
  7
  Raportează
 • postat de Teach
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 07:00
  5.13.164.***
  Terenul de "fotbal" ce l-au plantat in Tiglina I are deja infipte pietre in tartan. ... deci se decoperteaza f usor ... si calitatea materialului este indoielnica ... am dat usor cu piciorul si se luau bucati mici din materiale. In plus din locul de joaca a celor mici a disparut o structura "metalica-lemnnoasa" pe care cei mici se catarau. O fi la primarie ... o fi la fie vechi :(
  5
  13
  Raportează
 • postat de DNA sa ma pupi in Fsn
  Sâmbătă, 27 Iunie 2015 06:48
  5.13.191.***
  se pare ca primarul are un scop precis in loc sa creeze oameni educati implicit copii educati, el are nevoie mai mult de oameni care nu gandesc dar au muschi si pot fi folositi pe plantatiile de pe arcasilor asta da b-oer de romania
  7
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.