Mobilul s-a obrăznicit

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Am avut parte în ultima vreme de şedinţe plicticoase, dar iată că am luat parte şi la o fază de-a dreptul penibilă tocmai într-un moment oficial, la constituirea Consiliului de Transparenţă Locală municipal. Tema de explicat era pregătită pentru a fi proiectată pe ecran, însă atunci s-a constatat că laptopul nu era compatibil cu proiectorul.

Şi, până a fost adus al doilea şi apoi al treilea laptop, expunerea din  program s-a făcut doar verbal. Între timp, temperamentalul preşedinte al IMM-urilor gălăţene, Marian Filimon, vorbea tărişor  cu vecinii. Dar…”ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face!”

A fost deci bruiat puternic puţin mai târziu, în timp ce prezidentul a luat cuvântul ca să vorbească de tema gravă a crizei la Galaţi: unul dintre angajaţii Primăriei, specialist cu laptopul, discuta extrem de tare şi degajat la telefon, ca în gară. Necazul e că omul chiar n-avea nicio sfială: chiar dacă nu era în biserică, era o şedinţă, erau doamne, reprezentantul Poliţiei, viceprimarul – şeful său, cum ar veni…

Nu, omul vorbea mai tare decât vorbitorul din acel moment şi se auzea mult mai clar. Penibil! N-o fi realizat, fiind prins în problema cu laptopul, mi-am spus. Dar a continuat să vorbească şi atunci când preşedintele Filimon i-a strigat scos din pepeni: „Te rog să ieşi afară!” Omul nu s-a supărat (dacă o fi auzit), dar n-a încetat să vorbească: „De ce?”

Ne-am dat însă seama că de fapt se adresa altcuiva, la telefon… Filimon a continuat, tare: „Nu-i sănătos omul ăsta?! Ce dracu´, numai d-ăştia sunt în Primărie?” Cetăţeanul a mai ieşit şi pe-afară, de unde se auzea mai încet, dar a intrat iar (avea şi un ton foarte vesel la telefon).

Nici el n-a fost admonestat, nici preşedintele IMM contrazis. Nimeni nu şi-a cerut scuze. Totul a rămas „ca-n tren”. Aşa ca la noi…

Citit 816 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.