BILĂ ALBĂ - BILĂ NEAGRĂ: Cancerul administrativ şi cancerul limfatic

BILĂ ALBĂ - BILĂ NEAGRĂ: Cancerul administrativ şi cancerul limfatic
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Pe plan administrativ, de cele mai multe ori nu se întâmplă nimic bun. Ceea ce e bun e ceea ce ar fi fost normal să se întâmple, cum e cazul furnizării apei calde, cum e cazul proiectului de management integrat al deşeurilor care în sfârşit poate deveni operabil. Nu este normal să ne bucurăm că avem apă caldă sau că în sfârşit s-a găsit o soluţie pentru furnizarea apei calde. Ea ar fi trebuit să existe, în secolul XXI! La fel, faptul că săptămâna aceasta Consiliul Judeţului a primit avizul Ministerului Mediului pentru a demara procedura de scoatere a unui teren din fondul forestier şi că poate astfel accesa fonduri pentru a construi pe acel teren o staţie de tratare mecanico biologică, după doi ani de zile, iar nu e un lucru bun.

Lucrurile astea ar fi trebuit deja să se întâmple, nu să treacă luni fără apă caldă, nu să dureze doi ani de zile până să găsim calea de a accesa fonduri europene pentru un proiect pe care, dacă nu îl punem în practică, riscăm amenzi.

Administraţia locală primeşte o bilă neagră pentru lipsa de reacţie, pentru încetineală şi pentru că ne face să credem că apa caldă e un miracol, nu un drept.

Dar putem da bilă albă oamenilor care s-au oferit să îl ajute pe Constantin Sîrbu, în vârstă de 25 de ani, care este diagnosticat cu cancer limfatic. Ziarul nostru a scris de două ori despre cazul lui, iar reacţiile nu au întârziat să apară. Oameni din diverse medii sociale au spus că vor să ajute. Dacă administraţia nu reuşeşte să-şi facă treaba, cu toate că şi administraţia tot din oameni e făcută, omul de rând încă mai are o scânteie de bunătate, încă mai are capacitatea de a sări în sprijinul semenului.

Citit 26410 ori Ultima modificare Duminică, 19 Iulie 2015 17:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.