RECOMANDARE în Planul de mobilitate: Galaţiul are nevoie de 35.000 de LOCURI DE PARCARE

RECOMANDARE în Planul de mobilitate: Galaţiul are nevoie de 35.000 de LOCURI DE PARCARE
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Planul de Mobilitate Urbană, conceput de consultantul Eptisa şi finanţat de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, recomandă, printre proiectele de investiţii, şi construirea de parcări supraterane sau subterane, pentru reorganizarea spaţiului. Fără a propune proiecte concrete din acest punct de vedere, Planul consideră ca fiind necesară realizarea a 35.000 de locuri de parcare, construirea acestora fiind estimată la o valoare de 98.350.000 de euro.

Faptul că Eptisa nu a inclus în Plan proiecte concrete privind realizarea parcărilor a născut nemulţumiri în cadrul societăţii civile, având în vedere că, imediat după ultima consultare publică, Consiliul Societăţii Civile a înaintat un plan cu propuneri punctuale de amplasare a parcărilor mecanizate, prin care s-ar crea peste 20.000 de locuri de parcare.

"În data de 25.06.2015 s-a desfăşurat o consultare publică organizată de către compania Eptisa şi Primăria Galaţi, ocazie cu care au fost invitaţi reprezentanţi ai societăţii civile din Galaţi, precum şi alte părţi interesate. Pe parcursul prezentărilor au fost solicitate insistent proiecte concrete pentru ca acestea să fie introduse în ceea ce urmează a fi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului Galaţi. Cu toate acestea, propunerile primite nu au fost luate în considerare sau au fost luate în considerare într-un mod superficial şi neprofesionist", declară preşedintele Junior Chamber International, Gregor Teodorescu.

Citit 2935 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2015 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.