Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
8 comentarii

Planul de Mobilitate Urbană, conceput de consultantul Eptisa şi finanţat de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, recomandă, printre proiectele de investiţii, şi construirea de parcări supraterane sau subterane, pentru reorganizarea spaţiului. Fără a propune proiecte concrete din acest punct de vedere, Planul consideră ca fiind necesară realizarea a 35.000 de locuri de parcare, construirea acestora fiind estimată la o valoare de 98.350.000 de euro.

Faptul că Eptisa nu a inclus în Plan proiecte concrete privind realizarea parcărilor a născut nemulţumiri în cadrul societăţii civile, având în vedere că, imediat după ultima consultare publică, Consiliul Societăţii Civile a înaintat un plan cu propuneri punctuale de amplasare a parcărilor mecanizate, prin care s-ar crea peste 20.000 de locuri de parcare.

"În data de 25.06.2015 s-a desfăşurat o consultare publică organizată de către compania Eptisa şi Primăria Galaţi, ocazie cu care au fost invitaţi reprezentanţi ai societăţii civile din Galaţi, precum şi alte părţi interesate. Pe parcursul prezentărilor au fost solicitate insistent proiecte concrete pentru ca acestea să fie introduse în ceea ce urmează a fi Planul de Mobilitate Urbană Durabilă a municipiului Galaţi. Cu toate acestea, propunerile primite nu au fost luate în considerare sau au fost luate în considerare într-un mod superficial şi neprofesionist", declară preşedintele Junior Chamber International, Gregor Teodorescu.

Citit 2559 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Septembrie 2015 18:17

8 comentarii

 • postat de Geanina Miercuri, 23 Septembrie 2015 16:39 81.12.149.*** Link la comentariu
  1
  1

  Asa este: si eu am trimis propuneri si nu s-a tinut cont de ele.
  Ce este Junior Chamber International ? Poate dati si explicatii d-na jurnalista!

  Raportează
 • postat de pai da Miercuri, 23 Septembrie 2015 16:11 193.194.132.*** Link la comentariu
  2
  4

  Superb, sublim, rata somajului este in crestere, salariile sunt "uriase", de datoriile la intretinere nu mai zic, dar noi, cum sa zicem, ne plimbam duminica cu masina :) Buna treaba. De ce am dori ca lumea sa ne creada ca avem nevoi, ca salariile sunt mici, etc, cand incasari la supermarket sunt destule, masini peste manisini la tot pasul. Pana la urma se pare ca galateanul nu este tocmai nevoias!

  Raportează
 • postat de Robert Popescu Miercuri, 23 Septembrie 2015 13:27 91.208.234.*** Link la comentariu
  3
  16

  @sodoma si gomora: si tu ai drept de vot?
  S-au daramat constructii provizorii (o suta si ceva de garaje), aflate pe domeniul public si s-a realizat un obiectiv de interes general.
  Gandire centrafricana ai tu care poti sa compari zona infecta care era inainte, cu un spatiu multifunctional care s-a realizat ( loc de joaca, parcare, cai de acces, spatiu verde, trotuare).
  Va sufera butoaiele si fiarele vechi carora le-a disparut adapostul? Va supara lipsa prafului?
  Asta inseamna civilizatie. Sa arate tot orasul ca zona din fotografie

  Raportează
 • postat de Bimbi Miercuri, 23 Septembrie 2015 12:47 114.188.78.*** Link la comentariu
  12
  5

  Deci, primarele, ne spune asa usurel ca are nevoie de 98 de MILIONE de euro?? Sa sifoneze ei cat? Dece nu se face ca in alte orase si tari civilizate? Scoase utilitarele si masinile de firma total din oras. cateva parcari cu plata la periferie. Taxi, maxi-taxi, utgilitare mici si mari de transport nu au ce cauta in zonele rezidentiale. Iar spatiile din zonele rezidentiale, contra cost pt locatari! Cu garantii oferite de primarie ca nimeni nu parcheaza pe locul platit! Brasovul a facut, Piatra Neamt la fel! Dobitocii din Galati nici macar nu au fost in stare sa inventarieze locurile actuale din parcarile rezidentiale! De unde naiba stiu de cate locuri e nevoie? Niste tembeli! Atat primarul cat si sleahta de consilieri. Toti ajunsi acolo doar sa se capatuiasca care mai de care! dar... avem conducatorii pe care ii meritam. O turma de oi poate fi foarte usor manata de niste ciobani (la propriu pana la urma unii) fara mari probleme. caci asta reprezinta populatia Galatiului: o turma de oi care s-a lasat prostita de 25 de ani de toti golanii si incompetentii.

  Raportează
 • postat de dan Miercuri, 23 Septembrie 2015 10:06 82.78.254.*** Link la comentariu
  4
  12

  eu stau in mic 19 langa parcarea noua construita , e frumoasa si curata dar masinile parcheaza la 10 metri sau 30 metri de parcare mai farate care e faza cred ca lipsa de respect fata de spatiul pt parcat masinile

  Raportează
 • postat de @!@!@! - pentru sodoma si gomora Miercuri, 23 Septembrie 2015 08:06 5.13.149.*** Link la comentariu
  3
  33

  Bai baiatule ,uitate bine la poza articolului . Asta este o parcare decenta si drumul spre civilizatie . Din pacate cei ca tine cu mentalitatea "bolnava " ,au facut ca o perioada lunga de timp sa tina orasul asta pe loc si chiar sa-l intoarca in timp .

  Raportează
 • postat de impotriva hotilor Miercuri, 23 Septembrie 2015 07:27 92.80.148.*** Link la comentariu
  7
  9

  Ce tot il promovati pe ...hat in ploaie asta de Teodorescu? Alceva nu aveti de scris despre orasul asta si problemele lui?

  Raportează
 • postat de sodoma si gomora Miercuri, 23 Septembrie 2015 07:24 82.78.254.*** Link la comentariu
  36
  8

  in nebunia sortii ati daramat garajele si ati construit parcari in aer liber cultura centr africana a primarului isi arata rezultatele

  jos analfabetii manipulatori

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.