ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ/ Edilii Galaţiului votează luni proiecte de INVESTIŢII şi SALARII MĂRITE în Primărie

ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ/ Edilii Galaţiului votează luni proiecte de INVESTIŢII şi SALARII MĂRITE în Primărie
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Consilierii locali se vor întruni luni, 12 octombrie, la ora 15.00, la Parcul de Tehnologia Informaţiei, pentru a aproba, în şedinţă extraordinară, mai multe proiecte de hotărâre care vizează investiţii la străzi şi parcuri, dar şi creşterea salariilor angajaţilor din Primărie.

Unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei este aprobarea creşterii salariale ale angajaţilor Primăriei cu 12 la sută. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, această majorare va fi făcută în baza Ordonanţei de urgenţă aprobată de Guvern care modifică OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015 şi care prevede majorarea salariilor angajaţilor din administraţia publică locală cu până la 12 la sută.

De asemenea, ordinea de zi mai prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economic pentru modernizarea străzii care poartă numele primei femei inginer din lume, Leonida Zamfirescu, din Micro 17, şi care arată mai degrabă a uliţă. De altfel, nu este singura stradă care aşteaptă avizul consilierilor pentru modernizare. Pe masa consilierilor se va afla şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul „modernizare strada Siderurgiştilor, strada 1 Decembrie, strada Traian Vuia, bulevardul George Coşbuc (tronsonul bulevardul Henri Coandă - strada Alexandru Măcelaru) - etapa I - sens giratoriu Piatra Energiei. Aleşii locali vor avea de aprobat şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Amenajare arteră de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri”.

Tot în şedinţa extraordinară cu pricina vor fi propuse pentru aprobare indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Parcului Eminescu, dar şi pentru reparaţia pasajului Dunărea. În total, aleşii locali îşi vor da votul pentru nu mai puţin de 18 proiecte.

Citit 3666 ori Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2015 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.