ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ/ Edilii Galaţiului votează luni proiecte de INVESTIŢII şi SALARII MĂRITE în Primărie

ŞEDINŢĂ EXTRAORDINARĂ/ Edilii Galaţiului votează luni proiecte de INVESTIŢII şi SALARII MĂRITE în Primărie
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Consilierii locali se vor întruni luni, 12 octombrie, la ora 15.00, la Parcul de Tehnologia Informaţiei, pentru a aproba, în şedinţă extraordinară, mai multe proiecte de hotărâre care vizează investiţii la străzi şi parcuri, dar şi creşterea salariilor angajaţilor din Primărie.
Unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei este aprobarea creşterii salariale ale angajaţilor Primăriei cu 12 la sută. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Galaţi, Emanuela Turcu, această majorare va fi făcută în baza Ordonanţei de urgenţă aprobată de Guvern care modifică OUG 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015 şi care prevede majorarea salariilor angajaţilor din administraţia publică locală cu până la 12 la sută.
De asemenea, ordinea de zi mai prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economic pentru modernizarea străzii care poartă numele primei femei inginer din lume, Leonida Zamfirescu, din Micro 17, şi care arată mai degrabă a uliţă. De altfel, nu este singura stradă care aşteaptă avizul consilierilor pentru modernizare. Pe masa consilierilor se va afla şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivul „modernizare strada Siderurgiştilor, strada 1 Decembrie, strada Traian Vuia, bulevardul George Coşbuc (tronsonul bulevardul Henri Coandă - strada Alexandru Măcelaru) - etapa I - sens giratoriu Piatra Energiei. Aleşii locali vor avea de aprobat şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul „Amenajare arteră de legătură între bulevardul Dunărea şi bulevardul Marii Uniri”.
Tot în şedinţa extraordinară cu pricina vor fi propuse pentru aprobare indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Parcului Eminescu, dar şi pentru reparaţia pasajului Dunărea. În total, aleşii locali îşi vor da votul pentru nu mai puţin de 18 proiecte.

Citit 3480 ori Ultima modificare Luni, 12 Octombrie 2015 00:08

11 comentarii

 • postat de sisi
  Duminică, 11 Octombrie 2015 20:07
  5.13.135.***
  DNA-ul, unde-i DNA-ul? Faceti o vizita si pe la noi. Rau platnicii sunt de vina ca a intrat Apaterm in faliment sau administrarea proasta? Directorii de acolo si-au luat salariile? enorme? De ce nu i-ati debransat la timp pe aia care nu au platit? Le lasati, eventual, doar apa calda, sau un calorifer. Dar nuuuu, ati preferat sa dati caldura electorala tuturor. Cu pierderile de pe retea cu tot. La Bucuresti tot rau platnici sunt? ca si acolo e in colaps sistemul centralizat. Bine ca va mariti salariile la primarie..ca le si meritati marite! Administrare proasta, foarte proasta si un oras de fraieri!
  3
  4
  Raportează
 • postat de tradius tunel sman
  Duminică, 11 Octombrie 2015 16:29
  51.179.98.***
  Un individ se plangea ca toti ii injura pe cei din administratie ca isi maresc salariile, ca in primarie sunt salarii mici si raspunderea e mare. Personalul din primarie care se plange e liber sa plece sa lucreze la patron . Raspunderea de care pomenea individul e inexistenta. Au fost atatea decizii eronate luate de primarie incat nimeni nu a fost amendat sau trimis la puscarie niciodata. Exemple pot da cu duiumul dar nu are rost. Eu spun despre personalul din primarie ca e angajat pe linie de partid si pe cumetrii. Salariatii primariei nu sunt pregatiti . (...) EI VOR SALARII MARITE! Voi ii platiti ca fraierii.
  2
  6
  Raportează
 • postat de roman verde
  Duminică, 11 Octombrie 2015 09:38
  5.13.136.***
  Orasul este plin de nesimtiti si ghiolbani tot din cauza modului in care orasul este administrat. Unde este saracie asa sunt si oamenii. In plus Galatiul este un oras industrial deci gradul de civilizatie este corespunzator. Forta de munca intelectuala migreaza acolo unde este nevoie de ea.
  In plus daca nu merge educatia cu vorba buna poti sa educi oamenii si punitiv.
  2
  8
  Raportează
 • postat de @CETATEAN
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 20:59
  5.13.184.***
  Stimate cetatean, nu e primaria de vina ca oamenii nu au platit apa calda/caldura si a intrat sistemul in faliment.
  Iar orasul este mizerabil si pentru ca e plin de oameni needucati si ghiolbani, uitati-va cum arunca gunoaiele pe unde apuca, eventual deschid geamul si le arunca afara, sau le lasa la 2 metri de ghena de gunoi.
  Dar e mai usor sa dai vina doar pe primarie...
  11
  18
  Raportează
 • postat de CETATEAN
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 16:42
  78.97.254.***
  Asta le si trebuia salarii marite. Au devastat orasul, au luat apa calda cetatenilor, au crescut colosal pretul la apa rece, orasul este mizerabil, MERITA SALARII MARITE IAR NOI PTR. CA ADMITEMASTA , MERITAM ACESTI NESIMTITI.
  12
  15
  Raportează
 • postat de Un alt bugetar
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 14:26
  5.196.200.***
  Nenorocitilor! Cine imparte, parte isi face, nu? Si ceialti din sistem care nu sunt slugile primariei si CJ ce fac? Rabda, nu? CE mizerie de oras!
  7
  18
  Raportează
 • postat de lara
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 11:00
  5.13.137.***
  Cei care comenteaza aiurea, sa vina sa lucreze in administratie si apoi sa comenteze...e o raspundere foarte mare, iar salariile de rahat, mai exact minim pe economie la mai bine de jumatate din angajatii din administratie!!!
  34
  16
  Raportează
 • postat de pachela
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 10:50
  5.13.183.***
  Salariile marite de care spuneti nu se vor opri doar la aparatul de specialitate al Primariei. Cresterea salariala va merge si la celelalte institutii din subordinea Consiliului Local. Adica, de bani in plus se vor bucura pana si ingijitoarele de la centrele de ingrijire pentru batrani. Care si asa lucreaza pe salariul minim pe economie,

  Si inca o observatie, romanii doresc o administratie perfecta, dar chiar si atunci cand saraca incearca sa se ridice din mocirla in care a stat, se gasesc multi care sa o ingroape la loc intr-un val de rahat.
  11
  17
  Raportează
 • postat de Rommy Schneider
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 08:34
  92.82.217.***
  Investițiile lui pește prăjit. Vin alegerile și încearcă să acopere inactivitatea celor 3 ani și mai bine. Domnilor, nu mai încercați să ne prostiți, sunteți pe ultima sută de metri și acceptați-vă soarta...cine vă mai votează? Probabil numai cei care vă șterg la fund zilnic.
  26
  29
  Raportează
 • postat de Eu cu cine votez?
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 03:11
  5.13.255.***
  Corect MM-ule! Cand ii intrebi despre ce au realizat,brusc sunt cuprinsi de autism!Stai sa vezi ca duminica trebuie sa ma duc la PSD sa votez(sarcina de partid) singurul,unicul,primul luceafarul miscarii de stanga L.D.
  Dar o sa le pregatesc o surpriza! Ati observant ca de vreo 2 ani incoace cei care fac puscarie sunt vazuti ca niste eroi nationali?Eroi in lupta cu Hidra.Vreau toti care au probleme cu legea sa faca un pas inapoi.Daca imi voi spune opinia stii cati vor sari la gatul meu?
  25
  23
  Raportează
 • postat de MM
  Sâmbătă, 10 Octombrie 2015 01:48
  82.137.11.***
  Hmmmm deci plenul primariei se intruneste pt marirea salariilor conform OUG 83/2014 cu12% deoarece asta e mai important pt capetele luminate si incompetente din primarie si apoi dupaaceea mai vedem cu restul.
  Pai mai desteptilor din GROAPA DE GUNOI numita pompos oras normal ar fi ca maririle salariale trebuiesc facute in raport cu competenta si realizarile palpabile si anume sistem de caldura si apa calda modernizat si eficient,strazi asfaltate si pavate corespunzator,parcuri si spatii de joaca pt copii amenajate si intretinute corespunzator,parc auto si tramvaie noi si daca se poate cumparate din tara(ROMAN BRASOV-AUTOBUZE,ASTRA VAGOANE ARAD-TRAMVAIE),atragerea investitorilor seriosi generand locuri de munca pe termen lung si pot produce plus valoare,sa se creeze un pachet de amenzi usturatoare incat si cel mai mare om de afaceri sau cocalar sa se gandeasca daca mai greseste a2-a oara,etc,etc,etc...
  Deci cand veti realiza aceste probleme stringente si importante pt aceasta GROAPA DE GUNOI si cand o veti ridica ridica la RANG de JUDET/ORAS atunci va puteti intruni in plen sa va mariti salariile si cu 100%!!!
  30
  29
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.