Gospodărire Urbană cere amânări: Locurile din cimitire tot nu sunt inventariate

Gospodărire Urbană cere amânări: Locurile din cimitire tot nu sunt inventariate
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Societatea Gospodărire Urbană solicită prelungirea termenelor pentru realizarea unor măsuri referitoare la înlăturarea unor nereguli trasate de Curtea de Conturi în 2013, una dintre măsuri referindu-se la haosul locurilor de veci din cimitire. În 2013, Curtea de Conturi a trasat societăţii Gospodărire Urbană o serie de 10 măsuri care privesc anumite nereguli în activitatea financiar – contabilă şi/sau fiscală, cu termenul de ducere la îndeplinire 31 aprilie 2014. După contestaţii şi amânări, Gospodărire Urbană a reuşit să ducă la îndeplinire opt din cele 10 măsuri, dar mai cere timp pentru inventarierea locurilor de veci din cele trei cimitire aflate în administraţia societăţii, precum şi pentru încasarea unei penalităţi de la Fotbal Club Municipal Dunărea Galaţi, care este în proces de dizolvare ca persoană juridică.

„Măsura 10, alineatul doi, pe care nu o putem finaliza până la termenul stabilit, se referă la inventarierea tuturor locurilor de veci din cele trei cimitire ale municipiului Galaţi, aflate în concesiune la societatea noastră, în special la „Eternitatea”. O să solicităm ajutorul Consiliului Local să realizăm cartarea în toate cimitirele, dar în deosebi la "Eternitatea". Este cel mai vechi din Galaţi, sunt foarte multe locuri părăsite, nu s-au dezbătut moştenirile şi ca urmare va fi foarte greu să cunoaştem toţi concesionarii. Ne preocupăm să finalizăm acel program de informatizare şi periodic să comunicăm identificarea pe care noi deja o facem în aceste cimitire. Cert este că măsura nu poate fi finalizată până la 30 aprilie”, a declarat directorul general interimar şi directorul economic al societăţii Gospodărire Urbană, Tinca Podaru.

Citit 3091 ori Ultima modificare Marți, 02 Februarie 2016 00:52

7 comentarii

 • Luni, 01 Februarie 2016 22:44
  89.136.231.***
  Din cate stiu eu, municipiul Galati are 5 cimitire>

  Filesti, Eternitatea, Sf. Lazar, Stefan Cel Mare/Evreiesc si Catusa.

  Serviciul Public are doar 3 dintre ele in administrare? Adica doar Eternitatea, Sf. Lazar si Stefan Cel Mare/Evreiesc ?????

  Filesti si Catusa nu sunt? Cel putin Filestiul, acolo e dezastru!
  0
  1
  Raportează
 • postat de Okka
  Luni, 01 Februarie 2016 19:46
  89.136.6.***
  De fiecare data cand te duci sa plătești locul de veci se solicita chitanța de anul trecut. Cred ca cel mai bine ar fi sa fie trecut la impozitul anual la Trezorerie. Civilizat. Nu cred ca ar exista bani neîncasate. Sa fie realizată o ridicare tipografica nu ar dura mai mult de o luna de zile daca se vrea. Poate asa, nu ar mai aloca si aleile pentru locuri de veci. In încheiere poate ar fi cazul ca macar gunoiul dintre morminte sa fie ridicat la timp. Pentru asta plătim banii. Ca sa nu mai vorbim de necesitatea amplasării unor pubele. Rușinos.
  0
  3
  Raportează
 • postat de v
  Luni, 01 Februarie 2016 16:21
  213.218.53.***
  Cu o echipa de 6-8 studenti la un profil IT de la UGAL se poate realiza o platforma (online ?!?) pentru gestionarea problemei in cauza :)
  Asta ca tema de licenta ;)
  Doar ca aici nu curg bani de la licitatii publice, atribuiri de contracte samd.....
  0
  4
  Raportează
 • postat de JR
  Luni, 01 Februarie 2016 16:07
  5.13.201.***
  DA, pentru crematoriu uman la Galati. Este absolut necesar. In Galati sau intr-o localitate la distanta egala de toate celelalte localitati din judet.
  0
  4
  Raportează
 • postat de miratu
  Luni, 01 Februarie 2016 12:25
  94.176.183.***
  Un crematoriu si gata cu spatiile de parcare . Totul incape intr-un borcan .
  3
  5
  Raportează
 • postat de Dacă vrei să ascunzi o victimă dintr-o crimă, vin-o în cimitirele gălățene. Haos total îngropile locurilor de veci !!!
  Luni, 01 Februarie 2016 12:23
  213.233.93.***
  Dacă pe cei de la Evidența Populației îi mai înțeleg, deplasarea românilor fiind chiar haotică, în țară și peste hotare, că nici recensământul nu mai știe cât suntem vii pe astă lume, la cimitire, la Gospodărirea Urbană, este haos, cu toate că decedații nu sunt în deplasare, doar pe catastifele celor de la Administrația Cimitirelor, numărul decedaților de după '89 fiind necunoscut....acum pe bune și forțat, dacă vrei să ascunzi o victimă dintr-o crimă, cel mai bun loc este în cimitirele gălățene....câte ''elodii'' or fi îngropate, în același loc de veci fiind găsite mai multe oseminte, același loc de veci fiind vândut și revândut sau rude și străini decedați fiind îngropați în același loc de veci, de parcă este groapă comună....treaba este penală, haos total cu locurile de veci și mai ales identitatea celor îngropați, fiind o necunoscută totală.
  Și acum o observație de respect pentru cei decedați....în Cimitirul Israelit se găsesc decedați singuri în groapă, ținuți în evidența tocmai de după anii 1800, găsiți în catastife într-o strictă evidență.....la noi haos, mai ales după Decembrie '89, comuniștii având cât de cât o evidență a locului și numărul decedaților....deci corupția nu numai ucide, dar face și acțiuni penale !!!
  0
  5
  Raportează
 • postat de Marius
  Luni, 01 Februarie 2016 09:30
  82.137.14.***
  Ma intreb si eu asa ca prostu: voi la gospodarire pentru ce ati incasat salariu? Cei de la administratia cimitirelor pe ce baza incaseaza banii? Daca nu stiti ce aveti in patrimoniu?
  Suntem de rasul.......
  Cate miliarde de locuri sunt si voi nu le stiti? Rusine pentru salariile incasate.
  1
  8
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.