PRIMĂRIA GALAȚI se joacă de-a impozitele şi adresele. În Micro 17, IMPOZIT de zona B, dar NU şi utilităţi

PRIMĂRIA GALAȚI se joacă de-a impozitele şi adresele. În Micro 17, IMPOZIT de zona B, dar NU şi utilităţi
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Unui proprietar din Micro 17 i s-a atribuit adresa poştală pe o stradă cu toate utilităţile, dar strada pe care stă, de fapt, nu are nici apă, nici canalizare


Oamenii care şi-au ridicat case pe locul fostelor grădini şi garaje din Micro 17, de lângă Dedeman, plătesc canalizarea, apa şi electricitatea, cu toate că nu au de niciunele. În 2011, Ionuţ Dumitriu, la fel ca alţii, a primit de la Primărie un teren, prin retrocedare. La vremea respectivă, pe teren erau construite mai multe grădini şi garaje ale locatarilor de la blocurile din jur, pentru care aceştia plăteau impozit la Primărie. Având în vedere că oamenii plătiseră Primăriei impozitul pe construcţii până la sfârşitul anului, noul proprietar s-a înţeles cu locatarii să aştepte finalului lui 2011, până să îşi demoleze construcţiile. Zis şi făcut, după care Ionuţ Dumitriu a început să îşi construiască o casă în 2015, anterior realizând şi un Plan Urbanistic de Detaliu.

„Între mine şi blocuri este o stradă, un spaţiu verde al Primăriei, un teren proprietate privată, o alee, apoi blocuri. Pe spaţiul verde al Primăriei nu se poate construi niciodată. Ne-au pus să facem PUD pentru autorizaţie. Aici apare spaţiu verde pe care nu se va construi niciodată nimic, pentru că este o zonă de siguranţă, pe sus fiind cablurile Electrica. Zona nu era sistematizată, dar am înţeles că urmează să fie”, ne-a explicat Ionuţ Dumitriu. Omul a făcut o solicitare la Primărie prin care să i se transmită adresa poştală. Mare i-a fost mirarea când a văzut că adresa lui poştală coincide cu numele unei străzi care este prinsă în zona B de impozitare şi că ar avea toate utilităţile, numai că pe strada pe care şi-a ridicat casa nu are nimic.

„Mi s-a spus că adresa poştală este Combinatului 5B, 5A fiind vulcanizarea. De când mi-a fost retrocedat terenul şi mi-am construit casă plătesc impozit pentru zona B. Potrivit hotărârii de Consiliu Local 222 din 26.05. 2011 strada Combinatului, de la numărul 1, până la numărul 5, a fost introdusă în zona de impozitare B, cu toate că aici nu există nicio utilitate, dar plătesc pentru ele. Am făcut nu ştiu câte adrese prin care cer Primăriei să îmi explice şi mie de ce strada Combinatului este în zona B de impozitare dacă nu există nimic şi să mă scoată din această zonă de impozitare. Nu mi-a răspuns niciodată. Ultima adresă am făcut-o la începutul lunii februarie. Trebuiau să îmi răspundă”, ne-a declarat Proprietarul casei de la Combinatului 5B.

Adresă dată din oficiu

Potrivit Primăriei Galaţi, strada Combinatului se află în zona B de impozitare, întrucât este prevăzută cu toate utilităţile: reţele de apă, canalizare, gaze, electricitate, telecomunicaţii şi iluminat stradal, covor din beton asfaltic pe carosabil şi trotuare. Numai că, propriu-zis, omul nu stă pe strada Combinatului. „Persoana care şi-a construit casă în zona menţionată de dumneavoastră, cu adresa poştală Combinatului nr. 5 B, şi-a construit casa pe o alee adiacentă străzii Combinatului, care nu dispune de utilităţi, lucru pe care solicitantul de autorizaţie de construcţie l-a ştiut de la bun început. La momentul cererii, singura adresă poştală ce putea fi atribuită solicitantului a fost Combinatului 5B, însă, în 14.12.2015, prin HCL 472, aleea pe care se află casa acestuia a fost denumită Aleea Aurel Rozei Rosenberg (1907 - 1952). În aceste condiţii, deţinătorul imobilului poate solicita schimbarea adresei poştale. Odată cu această formalitate, îi va fi schimbată şi zona de impozitare, în conformitate cu prevederile legale”, arată răspunsul Primăriei Galaţi.

Citit 4030 ori Ultima modificare Joi, 11 Februarie 2016 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.