Barieră cu parfum de şmecher

Barieră cu parfum de şmecher
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bariera pe care directorul Centrului Cultural Dunărea de Jos, Răzvan Avram, a amplasat-o în faţa sediului, ignorând cu bună ştiinţă faptul că pentru aşa ceva îi trebuia o autorizaţie de construcţie şi că prin acest obiectiv se îngrădeşte accesul gălăţenilor la un spaţiu de pe domeniul public (deşi informaţiile acestea ar trebui să le aibă, având în vedere că este consilier local şi membru în comisia de urbanism din CL), ei bine, toată această poveste tinde să devină o telenovelă.

Şi asta pentru că părţile beligerante se ţin bine pe poziţie şi niciuna nu dă înapoi, deşi jocul „doi paşi înainte, doi înapoi” seamănă cu schimbările de situaţie de prin telenovele. Însă, la fel ca în telenovele, „factorii externi” care apar nu modifică deloc starea iniţială de lucruri.

Protest cu bariera ridicată

De pildă, de când "Viaţa liberă" a sesizat povestea barierei, Răzvan Avram a reacţionat: bariera a fost ridicată şi a rămas, aşa, ca un semn de… exclamaţie (ca să nu folosim alte cuvinte pentru care nu avem pătrăţel roşu!) îndreptat către cetăţenii care s-ar putea indigna de câte chestii se pot face în ziua de astăzi, fără ca asta să atragă şi ceva sancţiuni din partea autorităţilor.

Pe de altă parte, şi celălalt personaj de telenovelă, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, rămâne la fel de hotărât pe poziţie: acesta repetă de vreo lună şi jumătate faptul că directorul Centrului Cultural trebuie să demoleze bariera. În caz contrar, Primăria ar urma să facă ea acest lucru, după care costurile demolării vor fi cerute de la jupânul de pe Eroilor, adică fix de la preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Eugen Chebac, cel care are în subordine Centrul Cultural şi, ca atare, a fost în cunoştinţă de cauză  când s-a instalat pârdalnica de barieră pe domeniul public.

Acum, declaraţiile viceprimarului or fi adevărate, însă la viteza de reacţie a Primăriei, care a reuşit, săptămâna trecută, demolarea unui chioşc de pe Domnească, pentru care exista ordin de demolare încă din 2007, la ce te poţi aştepta?

Şantaj şi condiţii

Însă nici  Răzvan Avram nu se dă bătut. La o conferinţă de presă a anunţat că nu va renunţa la barieră până când Primăria nu va renunţa la celelalte bariere montate prin pieţele gălăţene, la sediul Poliţiei Judeţene sau chiar la intrarea în curtea… Primăriei.

„Cu tot respectul pe care i-l port colegului  meu, dânsul nu este în măsură să pună condiţii Primăriei. Ce e asta, o glumă?”, a reacţionat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, aflând de pretenţiile consilierului local.

Care consilier nu dă semne că se va lăsa convins uşor să renunţe la barieră; mai nou, intenţionează să ia cu chirie locurile de parcare din zonă, tocmai pentru a justifica existenţa barierei.

Ciumacenco spune că nu se poate acest lucru, deoarece parcarea respectivă nu este o parcare cu plată, iar numărul locurilor de parcare din centru oricum sunt prea puţine pentru a se justifica închirierea lor anumitor firme sau instituiţii…

Lucru adevărat doar pe jumătate, am spune în final; căci pentru respectarea adevărului „istoric”, în continuarea programului pe strada Domnească (vizavi de Modern) există locuri de parcare „rezervate” unor firme, locuri care rămân neocupate cu orele în timp ce alte maşini devin puncte de atracţie pentru poliţiştii comunitari de la serviciul rutier…

Adică, dacă aleşii locali pot să ignore legea, de ce nu ar face-o şi şmecherii?

Citit 1058 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.