Primarul este nemulţumit de ISPA

Primarul este nemulţumit de ISPA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Lucrări desfăşurate „în dorul lelii” *

Nu există gălăţean care să nu ştie – pe propria piele – că în oraş se derulează amplul program european ISPA de reabilitare a reţelei de apă şi canalizare şi de realizare a staţiei de tratare şi filtrare a apelor uzate! Şi asta nu datorită reclamei făcute, ci din cauza gropilor de prin oraş, a şanţurilor rămase neasfaltate, a şantierelor care apar peste noapte pe diverse străzi sau a celor care nu se mai închid odată…

Nici primarul Dumitru Nicolae nu s-a declarat încântat de modul în care se desfăşoară aceste lucrări. Un exemplu – şantierul de la Elice unde, în opinia primarului, „se lucrează în dorul lelii”.

Primarul a precizat că lucrările sunt foarte importante pentru un oraş care are conducte de apă şi canalizare vechi de 70-100 de ani, dar că acest lucru nu scuză calitatea şi/sau ritmul lucrărilor desfăşurate. Din păcate însă, singura metodă prin care primăria îi poate disciplina pe constructori este aceea că „nu le mai dăm banii”, spune edilul.

Totuşi, o astfel de măsură acţionează, probabil, mai mult ca o sperietoare, pentru că un contract în care vorbim de fonduri europene este, de regulă, destul de strict în privinţa plăţilor.

Şi la lucrările de realizare a staţiei de epurare a apelor uzate a făcut referire primarul, precizând că muncitorii turci de la firma Yapi au plecat acasă, pentru că le expiraseră certificatele de muncă, în locul lor venind altă echipă.

Citit 738 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.