Concedii şi disponibilizări la Primărie

Concedii şi disponibilizări la Primărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Din septembrie, cei aproximativ 520 de angajaţi ai Primăriei Galaţi vor pleca pe rând în concedii neplătite, timp de 10 zile * Sporurile vor fi tăiate, chiar şi cele câştigate în instanţă * Primăria nu va scăpa de disponibilizări *

Deşi până în acest moment nu s-a adoptat o ordonanţă de guvern în acest sens, în baza proiectului privind reducerea cheltuielilor din administraţia publică locală, primarul Dumitru Nicolae a ţinut, marţi, să facă câteva precizări.

În primul rând, s-a referit la faptul că începând din luna septembrie şi până în noiembrie inclusiv, fiecare dintre cei aproximativ 520 de angajaţi ai Primăriei (din care în jur de 300 sunt funcţionari publici) vor intra în concediu fără plată, timp de zece zile. Totuşi, primarul a confirmat faptul că în proiect se vorbeşte despre trimiterea în concediu a angajaţilor, fără plată, sau diminuarea timpului de lucru.

„Primăria poate reduce programul cu două ore, sau poate opta pentru concediu. În proiectul de lege, care încă nu este aprobat, se spune: în vederea încadrării în limitele cheltuielilor bugetare, conducătorii unităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare a acestora, vor acorda din oficiu, în septembrie-noiembrie, salariaţilor proprii, indiferent de statutul acestora, 10 zile lucrătoare fără plată sau vor dispune reducerea programului de lucru, astfel încât să se reducă veniturile plătite salariaţilor cu 15,5 la sută lunar” a citat primarul Dumitru Nicolae.

Fără sporuri

Cât priveşte reducerea sporurilor, edilul spune că nu se vor mai acorda nici măcar sporurile obţinute de angajaţi în instanţă: „Salariaţii autorităţilor şi instituţiilor publice, indiferent de modul de finanţare,  nu beneficiază de următoarele drepturi salariale – suplimentul postului, suplimentul treptei de salarizare, sporuri de confidenţialitate, sporuri de mobilitate, sporuri pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică. Deci, toate sporurile astea, indiferent cum au fost câştigare, nu se mai dau. De la 1 ianuarie se vine cu noua lege a salarizării unice şi aia va elimina sporurile”.

Dumitru Nicolae a adăugat că nu se va mai acorda nici prima de vacanţă, care va fi însă, acordată, din ianuarie 2010. Potrivit primarului, în prezent, salariul mediu net în Primărie este de 1.100 lei.

„Pentru mine, orice hârtie care nu e publicată în Monitorul Oficial este nulă de drept. De aceea nici nu vreau să vă dau multe detalii despre acest proiect… Trebuie ca decizia să fie aprobată şi publicată în Monitorul Oficial, însă, în mare, cam aşa o să fie... Singura treabă care trebuie aprobată este schema-cadru, adică numărul angajaţilor ce revine fiecărei primării, în funcţie de numărul de locuitori”, a mai spus primarul Dumitru Nicolae, precizând că Primăria Galaţi se va încadra în „pragul” calculat pentru 200.000 până la 400.000 de locuitori.

„Cei mai mulţi funcţionari nu sunt la primăria noastră, ci la Iaşi, Cluj, Constanţa, Bucureşti…”, a mai spus primarul, precizând că nu crede că primăria Galaţi va scăpa fără să de afară oameni. Câţi şi pe ce criterii, rămâne de văzut…

Citit 1170 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.