Colectarea selectivă a deşeurilor - Mai e mult până departe

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Colectarea selectivă a deşeurilor este una din componentele proiectului ISPA “sistem integrat de management al deşeurilor solide în municipiul Galaţi şi împrejurimi”, alături de altele, precum închiderea rampei Tirighina şi construirea extensiei Tirighina (celula 1), construcţia unei staţii de sortare şi de compostare sau înfiinţarea a două puncte ecologice de depozitare (aşa-numitele Puncte Verzi).

Autorităţile se feresc să spună data la care ar trebui să apară pe străzile oraşului pubele diferite pentru plastic, hârtie, sticlă etc., însă, în 2008, s-au amenajat câteva puncte experimentale de colectare selectivă a deşeurilor (la blocurile ANL de la Gară, pe strada Saturn şi în Micro 39, la „Prinţ şi Cerşetor”).

Data finalizării proiectului ISPA este 31 decembrie 2009, cu extensie până în 31 decembrie 2010. Aşadar, mai avem trei luni până să vedem dacă proiectul va intra sau nu “în prelungiri”.

Valoarea totală a proiectului este de 23 milioane euro, din care 17,250 milioane euro - finanţare nerambursabilă, cofinanţarea locală fiind de 5,75 milioane euro, realizată printr-un credit BEI, angajat de CL Galaţi.

Citit 569 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.