Adriana Ţicău cere mai mulţi bani pentru Nabucco

Adriana Ţicău cere mai mulţi bani pentru Nabucco
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Independenţa energetică cere şi investiţii în surse energetice alternative, susţine aurodeputata gălăţeană * Importul de energie contribuie semnificativ la  deficitul  UE * O piaţă comună energetică! *

Eurodeputata PSD Adriana Ţicău a cerut joi, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, “suplimentarea semnificativă” a fondurilor alocate proiectului Nabucco: “Cele 200 milioane de euro alocate prin Planul european de redresare economică nu sunt suficiente. Solicitam ca Uniunea să suplimenteze în mod semnificativ fondurile alocate”.  

Ţicău a solicitat însă UE şi “furnizarea de instrumente financiare inovative” care să stimuleze investiţiile în creşterea performanţei energetice.

Gazoductul Nabucco ar urma să străbată Turcia, Bulgaria, România, Ungaria şi Austria, pentru a furniza anual către UE 30 de miliarde de metri cubi de gaz natural din zona Mării Caspice.

În acelaşi timp, un alt proiect, DESERTEC, va utiliza energia solară din nordul Africii, incluzând realizarea unui Plan mediteraneean pentru captarea energiei solare şi construirea unei reţele de transmitere a energiei electrice  care va lega UE de Orientul Mijlociu şi de Nordul Africii.

Sprijinind acest proiect inovator, europarlamentara gălăţeancă a spus adunării de la Stasbourg:  “Consider ca Uniunea trebuie să investească mai mult în diversificarea surselor de aprovizionare cu energie pentru reducerea dependenţei sale energetice şi pentru a construi o piaţă  comună a energiei. Ca raportor privind performanţa energetică a clădirilor solicit Uniunii să furnizeze instrumente financiare inovative care să stimuleze investiţiile în utilizarea energiilor regenerabile şi în creşterea eficienţei energetice, în special pentru clădiri şi în domeniul transporturilor”. 

Teme pe care Ţicău le-a susţinut până acum. Un argument pe care eurodeputata îl aduce în investirea unor sume suplimentare pentru o independenţă energetică mai mare este că UE a înregistrat anul trecut un deficit comercial record, în special datorită preţului energiei importate: 242,1 miliarde de euro!

Comentariu foto: Europarlamentara gălăţeană susţine şi eficientizarea energetică a clădirilor

Citit 582 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.