Momente incredibile, Cristian Ciocan a fost declarat învingător prin KO de două ori! Gălăţeanul este din nou campion european WBO (VIDEO)

Momente incredibile, Cristian Ciocan a fost declarat învingător prin KO de două ori! Gălăţeanul este din nou campion european WBO (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Pugilistul gălăţean Cristian Ciocan a redevenit campion european la categoria grea în versiunea WBO, în urma victoriei obţinută prin KO, în runda a cincea, în faţa lui Michael Wallisch, administrându-i germanuluiprima înfrângere din carieră la profesionişti.

Partida a oferit un moment rarisim: în runda a patra Ciocan a fost declarat învingător prin KO de către arbitrul de ring, staff-ul gălăţeanului s-a alăturat lui Cristi pentru primele momente de manifestare a bucuriei victoriei, dar după îndelungi consultări cu arbitrii judecători s-a decis reluarea meciului. De fapt, Wallisch căzuse după o ciocnire cap în cap cu Ciocan, iar gălăţeanul a dat dovadă de fair-play şi a confirmat arbitrilor că aşa au stat lucrurile, astfel explicându-se reluarea disputei.

Doar prima rundă a fost echilibrată, perioada de tatonare luând sfârşit încă din startul celei de-a doua reprize, începută cu o serie de lovituri reuşită de Ciocan. La fel s-a şi încheiat runda, cu o nouă serie zdravănă încasată de german şi senzaţia că acesta ar fi căzut la podea dacă nu se auzea gongul. De acolo, dominarea gălăţeanului a fost totală, Ciocan aducându-şi adversarul în situaţia de a nu mai putea continua în runda următoare primul verdict de învingător, a cincea, cu un upercut de dreapta devastator.

Oarecum surprinzător în condiţiile în care partida a avut loc în ţara lui Wallisch, fundalul sonor în sala din Hamburg a fost dominat de grupul de români ce l-a susţinut pe Ciocan.

Wallisch (33 de ani) avea în palmares 19 victorii din tot atâtea meciuri, dar fără a întâlni anterior pugilişti importanţi în ierarhia mondială, iar prima întânire cu un adversar de top a însemnat şi prima înfrângere.

Pentru Cristian Ciocan (31 de ani), a fost a 25 victorie la profesionişti, a 14-a prin KO. De asemenea, a fost al şaptelea meci în care miza a fost centura de campion european în versiunea WBO, toate câştigate de gălăţean.

Cristian Ciocan urma să revină aseară acasă, la Pechea.

Puteti urmări aici înregistrarea meciului până în momentul "primului KO":

Inregistrarea de după reluarea partidei:

Citit 7382 ori Ultima modificare Luni, 17 Decembrie 2018 11:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.