Trei morţi şi trei răniţi grav într-un accident teribil

Trei morţi şi trei răniţi grav într-un accident teribil
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Grav accident de circulaţie, duminică seară, în localitatea Văcăreni, judeţul Tulcea. Trei persoane, printre care un copil de trei ani şi mama sa, însărcinată în şapte luni, au decedat, iar alte trei sunt în stare foarte gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”.

„Un bărbat din localitatea Luncaviţa, în timp ce conducea un autoturism pe DE 87, la ieşirea din comuna Văcăreni, din cauza vitezei excesive, a părăsit partea carosabilă şi s-a oprit în curtea unei locuinţe. În urma accidentului, a rezultat decesul unui minor de trei ani şi a unei femei de 79 de ani, care se aflau în curte, precum şi rănirea altor două persoane din curte şi a doi pasageri din auto", a explicat Amalia Ignătescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Tulcea.

La faţa locului au ajuns mai multe echipaje medicale, dar şi elicopterul SMURD de la Galaţi. Toate persoanele rănite, printre care se aflau şi două femei însărcinate, au fost transportate la Spitalul de Urgenţă din Galaţi. Din păcate, una dintre femei, în vârstă de 26 de ani, însărcinată în şapte luni, a intrat în stop-cardio respirator în timpul transportului. În ciuda manevrelor de resuscitare, tânăra, care avea răni foarte grave, nu a mai putut fi salvată, medicii din Unitatea de Primiri Urgenţe fiind obligaţi să declare decesul. Cealaltă femeie, în vârstă de 33 de ani, însărcinată şi ea în două luni, se zbate acum între viaţă şi moarte pe patul de spital. "Cei trei pacienţi sunt în stare foarte gravă, sunt instabili hemodinamic şi respirator. S-a intervenit chirurgical la una dintre paciente, care are un traumatism cranian, trauma punându-i viaţa în pericol. Ceilalţi doi pacienţi au politraumatisme severe, traumatisme toraco-pulmonare, fracturi costale, starea lor fiind gravă", ne-a declarat dr. Ionuţ Băneşanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”.

În timp ce trei oameni, doi dintre ei fiind pasageri din autoturism, se zbat între viaţă şi moarte, şoferul vinovat de producerea accidentului a  fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Este acuzat de comiterea mai multor infracțiuni. "Iniţial, conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind depistat de către poliţişti pe raza localităţii Luncaviţa. Acesta este un bărbat în vârstă de 39 de ani din Luncaviţa, care poseda permis de conducere, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului", a completat purtătorul de cuvânt al IPJ Tulcea. 

Cele două femei, victime nevinovate ale acestui îngrozitor accident, sunt cumnate, iar rudele lor se împart acum între pregătirile de înmormântare şi rugăciuni pentru cea care se află pe patul de spital. Toţi cer însă dreptate şi speră ca  vinovatul de curmarea a trei vieţi să ajungă după gratii ani buni. Asta însă nu le va aduce înapoi nici pe tânăra de 26 de ani, nici pe copilul ei de doar trei ani.

Citit 6592 ori Ultima modificare Miercuri, 14 August 2019 23:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.