S-a predat după ce şi-a văzut poza pe internet

S-a predat după ce şi-a văzut poza pe internet
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Paginile de socializare par să fie din ce în ce mai eficiente şi, mai nou, sperie şi hoţii. Un restaurantul din Ţiglina I a fost prădat de hoţi, iar imaginile de pe camerele de supraveghere au ajuns în mediul on-line în speranţa că cineva îl va recunoaşte pe făptaş. Culmea, hoţul s-a văzut pe reţelele de socializare şi s-a întors la locul faptei şi a adus tot ceea ce a furat.

Furtul a avut loc în dimineaţa zilei de 22 august, când un individ necunoscut a decupat cu un obiect ascuţit o bucată de plexiglas şi a intrat în incinta restaurantului. A plecat de acolo cu suma de 1.600 de lei şi cu o tabletă. Nu a fost atent însă că la intrarea în incintă sunt camere de supraveghere. Atunci când au venit angajaţii la muncă au constatat că au fost jefuiţi, aşa că au anunţat conducerea şi poliţia.

Managerul restaurantului a depus plângere la Secţia 2 Poliţie, dar a decis şi să posteze în mediul on-line imaginile de pe camerele de supraveghere. „Am constatat că terasa era răvăşită. Când am intrat am văzut că au dispărut mai multe bunuri, printre care şi o tabletă”; ne-a explicat Mihai Istudor, unul dintre angajaţii restaurantului.

La câteva ore de la apariţia imaginilor în mediul virtual, individul s-a întors la locul faptei. „A venit aici la câteva ore de la postarea imaginilor pe facebook. A cerut să vorbească cu cineva din conducere. A adus şi toate bunurile furate”, adăugat Mihai Istudor.

Când au aflat cine este cel care a ajuns la ei în restaurant, managerul a sunat la poliţie şi a anunţat că hoţul s-a predat. Astfel, oamenii legii au reuşit să îl identifice pe cel care a intrat în restaurant ca fiind un tânăr în vârstă de 27 de ani.

După ce şi-au recuperat prejudiciul, reprezentanţii restaurantului l-au iertat pe cel care le-a intrat ilegal în incintă. „În cauză a fost întocmit dosar penal. Partea vătămată s-a împăcat cu suspectul, astfel că dosarul penal se va închide”, ne-a declarat cms. Iulian Unguru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Aşadar, mediul virtual a reuşit să sperie un hoţ, care a preferat să se predea şi să îşi ceară scuze, decât să răspundă penal.

Citit 7002 ori Ultima modificare Luni, 02 Septembrie 2019 23:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.