Ziua Marinei – Crucea de Flori, pentru binecuvântarea apelor Dunării 
Foto: Ovidiu Amălinei

Ziua Marinei – Crucea de Flori, pentru binecuvântarea apelor Dunării 
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Ceremonialul militar și religios, urmat de aruncarea Crucii de Flori în apele Dunării, precum și de parada navelor Flotilei Fluviale și a navelor civile, au marcat punctul culminant, din punct de vedere simbolic și spiritual, al manifestărilor dedicate Zilei Marinei, la Galați.

Crucea de flori este un omagiu pe care comunitatea îl aduce în amintirea marinarilor dispăruți, dar și un gest de binecuvântare a apelor Dunării și a tuturor celor care viețuiesc pe malul fluviului.

De altfel, nu trebuie uitat că, deloc întâmplător, Ziua Marinei este sărbătorită de ziua Sfintei Marii, una dintre cele mai mari sărbători ale creștinătății.

Înaltpreasfințitul părinte Casian, arhiepiscopul Dunării de Jos, însoțit de reprezentanți ai autorităților administrației publice, dar și de reprezentanți ai Marinei Militare, au purtat crucea de flori prin mijlocul mulțimii, mii de gălățeni fiind prezenți pentru a asista la eveniment.

CITIȚI ȘI: În avanpremieră la Ziua Marinei, mii de gălățeni au luat „cu asalt” navele de luptă ale Flotilei Fluviale (FOTO)

Cu ajutorul unei șalupe, crucea a fost purtată până în mijlocul Dunării, acolo fiind eliberată în apele fluviului, iar Înaltpreasfințitul Casian i-a binecuvântat pe toți cei prezenți.

La fel de așteptat a fost și momentul paradei navelor militare și civile. Două vedete ale Flotilei Fluviale au deschis reprezentația, fiind incluse și o serie de exerciții de luptă. Chiar dacă a fost folosită muniție de manevră, exercițiile nu și-au pierdut din spectaculozitate, spre încântarea publicului.

Din seria de ambarcațiuni civile care au participat la defilare s-au numărat navele unor instituții publice sau companii a căror activitatea este legată, într-un fel sau altul, de Dunăre – precum Poliția de Frontieră, AFDJ și APDM Galați sau NAVROM.

Fiecare navă a fost întâmpinată cu aplauze, semn că, la Galați, marinăria înseamnă deopotrivă respect și admirație pentru cei care, zi de zi, își împletesc viața cu apele Dunării.

CITIȚI ȘI: De Ziua Marinei, pirații au răpit inima domnițelor din Galați

Foto: Ovidiu Amălinei

Citit 9285 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2022 13:11

5 comentarii

 • postat de marr
  Marți, 16 August 2022 19:02
  86.124.200.***
  Daca tot se organizeaza ceremonie la Faleza-Elice...
  1) Reparati Balustrada aia de piatra crapata/fisurata de care se sprijina Dom' Primar , nu de alta da' sa nu se duca la vale in Dunare cu tot cu bucata ( poza nr 8 ) .
  2) Dati cu o matura pe jos ( poza 8 , 10 ) . E o singura zi , o faceti o singura data in an .
  3
  14
  Raportează
 • postat de UN CREDINCIOS SMERIT
  Marți, 16 August 2022 14:38
  5.13.131.***
  FOLCLOR !!!!!
  2
  9
  Raportează
 • postat de Goe
  Marți, 16 August 2022 05:50
  5.13.206.***
  De ce trebuia crucea de flori sa fie atat de mare ? Pentru a da ceremoniei o nota de prost gust !
  17
  41
  Raportează
 • postat de Nedumerire
  Marți, 16 August 2022 02:55
  77.111.245.***
  Nu mai este covid?!
  13
  31
  Raportează
 • postat de paloma
  Luni, 15 August 2022 23:38
  5.13.215.***
  Asta este inainte sau dupa cererea de crestere a taxelor galateanului !!!
  8
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.