Balta Zătun, investiţie europeană de amploare (FOTO)

Balta Zătun, investiţie europeană de amploare (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

 

Până acum şantier în lucru, Balta Zătun şi-a deschis în sfârşit porţile pentru toţi gălăţenii, fie ei pescari amatori sau profesionişti ori oameni care caută doar să evadeze din oraş pentru câteva ore şi să se relaxeze la plajă sau la un grătar. 

Inaugurată vineri, 22 iulie, balta Zătun este un complex de agrement pentru toţi gălăţenii, conform preşedintelui Consiliului Judeţean, Costel Fotea. "Ideea pentru această bază a luat naştere în 2013, iar proiectul pe fonduri europene a fost finalizat în luna decembrie a anului 2015. Ne-am fi dorit ca baza să fie deschisă încă de la începutul sezonului estival, însă a trebuit să respectăm legea şi să aşteptăm toate avizele necesare. De acum ne putem bucura pe deplin de această investiţie. Este un proiect frumos, un început pentru agrementul gălăţean, pentru că oamenii muncesc dar, în acelaşi timp, trebuie să se şi relaxeze. Baza îndeplineşte toate condiţiile pentru petrecerea câtorva ore în linişte, alături de familie, prieteni. Este o zonă deschisă tuturor gălăţenilor", a explicat Costel Fotea. 

Investiţie de 30 de milioane de lei

Conform directorului Serviciului Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Vali Viorel Sandu, investiţia pentru întregul proiect s-a ridicat la aproximativ 30 de miliarde de lei vechi. "Pentru SJADPP este o zi importantă, pentru că am terminat două proiecte care au dat naştere unei baze de agrement complete, Balta Zătun. Totul s-a făcut din fonduri europene, aşa că abia aşteptam să deschidem baza, să invităm gălăţenii să ne viziteze, să se simtă bine în complexul nostru de agrement. Sumele investite au fost de aproximativ 30 de milioane de lei, dar avem promisiunea Consiliului Judeţean că vor continua lucrările de extindere a bazei de agrement", a explicat directorul SJADPP Galaţi. 

Tarife de bun simţ 

În ceea ce priveşte sumele pe care gălăţenii vor trebui să le plătească pentru a se putea bucura de balta Zătun, acestea sunt acceptabile, conform administraţiei. "Pentru pescuit, taxa este de 60 de lei pe zi, între orele 6,00 şi 20,00. Pescarii au voie cu patru beţe (undiţe sau lansete) şi pot pleca acasă cu maxim patru kilograme de peşte sau cu o singură captură, dacă este mai mare de patru kilograme. Pentru cei care vor să vin doar pentru agrement, taxa de intrare este de 10 lei pentru fiecare persoană şi cinci lei pentru maşină. Şezlongurile de plajă se închiriază cu 10 lei fiecare, însă se poate face plajă şi pe cearceaf, pe gazon. În ceea ce priveşte închirierea căsuţelor, aceasta se face plătind suma de 70 de lei, începând de la ora 12,00 ziua curentă, până a doua zi la ora 10,00. Zona este dotată cu duşuri, toalete curate, zone de joacă pentru copii, grătare, foişoare, mese, scaune", a mai explicat directorul SJADPP, Vali Viorel Sandu. 

Bază avem, drum ne mai trebuie

Marea nemulţumire a oamenilor, dar şi a actualei conduceri a Consiliului Judeţean este reprezentată de starea proastă a drumului de acces către balta Zătun. "Din păcate, s-a pierdut o finanţare europeană de mai bine de un milion de euro pentru reabilitarea drumului care face legătura între DN2B şi complexul de agrement. Asta este, de acum mergem înainte. De la începutul lunii august vom demara lucrări de reparare, atenţie, nu de reabilitare, a drumului, din fonduri proprii. Preconizăm că investiţia se va ridica la cel mult 4 milioane de lei, însă este imperios necesară, pentru ca accesul gălăţenilor să fie făcut în condiţii de maximă siguranţă", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean. 

Începând de sâmbătă, 23 iulie 2016, baza de agrement Zătun este deschisă zilnic, între orele 6,00 şi 20,00. Gălăţenii care decid să vină la Zătun trebuie să mai ştie şi că nu li se va permite să dea drumul la muzică din maşină, fondul sonor fiind asigurat de staţia de amplificare a bazei. 

Citit 58429 ori Ultima modificare Vineri, 22 Iulie 2016 18:23

6 comentarii

 • postat de Cetatean
  Luni, 25 Iulie 2016 16:37
  93.201.88.***
  Dar o piscina nu se putea daca tot faci plaja. Păcat ca avem Dunărea lângă noi si nu știm sa profitam. La câțiva metri distanta de apa nu au făcut nimic sa te poți răcori. Alte tari sau orașe nu au atata apa pe lângă ei si au mult mai lupte piscine.
  0
  3
  Raportează
 • postat de Salut
  Luni, 25 Iulie 2016 00:13
  82.76.11.***
  Bun, e frumos , se vede din poze dar ce faci mai exact acolo?, adica ... gratar si pescuiesti ... si altceva? Tenis de masa? Fotbal? Nisip? Alte jocuri? Teren de Volei ? Presupun ca nu poate fi vorba cosuri de baschet sau alte atractii .... Chiar trebuie sa ne multumim cu atat de putin intotdeauna?
  1
  4
  Raportează
 • postat de ADYtza74
  Duminică, 24 Iulie 2016 13:27
  5.13.179.***
  Traseul 8 care merge pana in cartierul Badalan nu poate merge pana acolo?
  2
  2
  Raportează
 • postat de O propunere
  Duminică, 24 Iulie 2016 11:46
  5.13.211.***
  Am petrecut sambata acolo,si este un obiectiv care nu trebuie sa scape galatenilor,pentru ca mie unul mi-a placut.Investitia cere un anumit grad de civilizatie, nefiind loc pentru destrabalare si depravare.Recomandare:intrucat nu toata lumea este amatoare de soare(si pentru iubitorii de soare,intre orele 11 si 16 nu este recomandata expunerea) propun dlui Sandu plantarea urgenta a trei randuri de copaci ,pawlonia , doua pe extremele terenului pentru plaja si al treilea pe centrul terenului. Pawlonia este copacul cu crestere rapida(media 1 cm pe zi),sub umbra lui nu prea acced tantarii si alte insecte, si ar da o nuanta frumoasa locului.
  2
  10
  Raportează
 • postat de Sorin
  Sâmbătă, 23 Iulie 2016 14:57
  5.13.139.***
  Frumos...dar investiți si in Lacul Vânători. ..păcat de locație. ..e la doi pasi de oras ...si are si pădure....
  0
  17
  Raportează
 • postat de JR
  Sâmbătă, 23 Iulie 2016 08:44
  5.13.217.***
  Va rog sa postati si o harta pentru acces, inclusiv - daca e posibil - cu coordonatele gps.
  2
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.