MAȘINILE rulate ale gălăţenilor, mai ieftine decât ale altora

MAȘINILE rulate ale gălăţenilor, mai ieftine decât ale altora
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Îşi cumpără gălăţenii maşini şi prin programele "Rabla" şi "Rabla Plus", despre care v-am oferit detalii în ediţiile noastre trecute. Mult mai mulţi sunt însă cei care îşi iau maşini rulate, fie de la dealerii de profil, fie direct de la proprietarii care le vând. Piaţa auto second-hand este, deci, în Galaţi, cea mai prosperă şi cea pe care se învârt cei mai mulţi bani. Mai ales că, pe anumite segmente, preţurile sunt ceva mai bune la noi decât în alte zone ale ţării.

De departe, cele mai multe autoturisme înmatriculate în Galaţi sunt diverse modele de Volkswagen Golf. Sunt luni în care zece la sută dintre maşinile înmatriculate în Galaţi sunt Golfuri. Or, în lunile de vară, asta însemna, în anii trecuţi, 60-70 de maşini pe lună. Acum, că numărul înmatriculărilor s-a dublat, pe fondul eliminării taxei de mediu, cel mai probabil va creşte şi parcul gălăţean de Golfuri. Întrebarea este: merită sau nu să îţi cumperi o astfel de maşină de pe piaţa locală?

Ca să aflăm mai multe, ne-am făcut un cont pe vezicâtface.ro, un portal specializat inclusiv în calcularea preţului mediu al unui model, în funcţie de oferte. Am aflat, astfel, că preţul corect al unui Volkswagen Golf V - fabricat în perioada 2003-2009, cu motor de 1.4 litri şi 90 CP, rulat cale de 80.000 de kilometri - ar fi de 4.129 de euro. Sigur, mici variaţii pot apărea, în funcţie de tipul caroseriei (hatchback-ul e mai scump, de regulă) şi de dotările modelului. Din câte am putut afla din ofertele de pe de pe autovit.ro şi câteva grupuri online în care se vând maşini, preţul de vânzare al unui astfel de model este, de fapt, de 5.900 - 6.500 euro, pe piaţa bucureşteană. La Constanţa, preţul mediu este la limita de jos a celor din Bucureşti, adică la circa 5.900 euro.

În Galaţi, potrivit informaţiilor culese din aceleaşi surse, preţul mediu al acestui model de maşină se situează în intervalul 4.500 - 5.000 de euro. Oferta e şi ea mai redusă, dar şi preţul mai mic. De unde am putea spune că, dacă vreţi maşină la mâna a doua de pe piaţa locală, ar merita banii.

Dacă tot vă cautaţi maşină la mâna a doua, în ţară, pe pieţele mici, periferice, cum e cea a Galaţiului, s-ar putea să găsiţi preţuri mai mici, chit că şi oferta e mai redusă.

Citit 3919 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 07:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.