Gălăţenii se întorc spre cultură. VÂNZĂRI de 25.000 de euro, la Târgul de carte AXIS LIBRI

Gălăţenii se întorc spre cultură. VÂNZĂRI de 25.000 de euro, la Târgul de carte AXIS LIBRI

”Viața liberă”, Alina Șerban
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
3 comentarii

Festivalului Internaţional al Cărţii "Axis Libri" a devenit deja o tradiţie pentru Galaţi şi niciun an nu poate trece fără a ne bucura de frumosul târg de carte. După cinci zile de lansări, spectacole şi multe alte evenimente putem, în sfârşit, trage linie să vedem dacă şi ediţia din anul acesta a fost fructuoasă.

Cea mai mare atracţie au fost, desigur, cele 251 de edituri româneşti şi străine, care au fost prezente pe aleea pietonală de la "P-uri" cu o ofertă de carte impresionantă, de peste 10.000 de titluri.

În cele câteva zile de festival au fost lansate nu mai puţin de 117 cărţi, multe dintre ele aparţinând unor autori gălăţeni cunoscuţi, precum Victor Cilincă, Katia Nanu şi Dan Plăeşu. În total, 96 de autori au fost prezenţi la târg, pentru a-şi promova noile cărţi.

Pe lângă deja obişnuitele lansări de carte, în cadrul festivalului s-au inaugurat şase campanii de promovare a lecturii şi au avut loc şase manifestări creative, şase recitaluri şi şapte campanii educaţionale. De asemenea, copiii s-au bucurat de şase ateliere creative. Spre încântarea atât a adulţilor, cât şi a copiilor, 19 trupe artistice şi 26 de solişti au întreţinut atmosfera şi i-au fermecat pe cei prezenţi. În total, numărul spectacolelor organizate special pentru festival se ridică la 24. Copiii au avut parte şi de o altă surpriză, un concurs de şah, aflat deja la a cincea ediţie. Pe lângă toate cele menţionate, au mai avut loc două conferinţe/ simpozioane şi patru expoziţii, de carte veche, costume populare, manuscrise şi cărţi cu autograf.

De bunul mers al festivalului s-au ocupat 62 de voluntari, care au lucrat cot la cot cu organizatorii, pentru a asigura un eveniment de calitate. În ciuda faptului că în ultimele două zile de festival a plouat torenţial, vânzările nu au avut de suferit, ba din contră, totalul sumei strânse, din vânzarea de carte în cele cinci zile de festival ridicându-se la 25.000 de euro.

Conform spuselor directorului bibliotecii "V.A Urechia", Ilie Zanfir, prezenţa vizitatorilor a crescut anul acesta, înregistrându-se undeva la 52.500 de oameni.

Putem spune, aşadar, că ediţia din acest an a festivalului s-a dovedit a fi un real succes, transformând pentru a noua oară Galaţiul într-un pol important de cultură.

Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” Galaţi, sub patronajul Ministerului Culturii şi cu sprijinul Consiliului Judeţean, Consiliului Local şi al Primăriei Municipiului Galaţi, precum şi cu cel al sponsorilor, a organizat cea de-a IX-a ediţie a Festivalului Internațional al Cărții „Axis Libri”.

Citit 3281 ori Ultima modificare Joi, 22 Iunie 2017 13:08

3 comentarii

 • postat de iulian Marți, 20 Iunie 2017 08:44 Link la comentariu
  0
  5

  Frumos articolul pana la partea cu analiza vanzarilor.Daca priviti mai atent media vanzarilor pe fiecare vizitator iese 2.16 lei,sau pe fiecare editura 448 lei si 11.2lei pe titlu oferit.Deci galatenii investesc extrem de putin in cultura scrisa ,eventual doar in timpul unor asemenea targuri de carte.

  Raportează
 • postat de alexvr Marți, 20 Iunie 2017 06:12 Link la comentariu
  0
  2

  frectii. de unde atata cultura?

  Raportează
 • postat de Gabriel Florea Marți, 20 Iunie 2017 00:05 Link la comentariu
  2
  3

  Felicitari Organizatorilor.A fost superb.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.