Se reaprinde nocturna, pentru viitorul Oţelului
Foto: Sonia Baciu

Se reaprinde nocturna, pentru viitorul Oţelului
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

SC Oţelul Galaţi va juca în această seară cel mai important meci de la renaşterea echipei, partida retur a barajului de promovare în Liga a III-a, cu Unirea Mirceşti. În tur a fost 1-0 pentru reprezentanta judeţului Iaşi. Meciul va avea loc pe Stadionul "Oţelul", în nocturnă, de la ora 20.00.

Pentru viitorul proiectului început de suporteri în urmă cu un an, cel al reconstrucţiei Oţelului într-un club bazat pe membri socios, meciul din această seară este unul cu miză uriaşă. În afară de latura sportivă, este şi cea financiară, SC Oţelul putând primi subvenţii financiare de la municipalitate doar dacă intră în Liga a III-a, elocvent fiind faptul că suma de 200.000 de lei, ce i-a fost alocată de Consiliul Local, nu a fost încă accesată.

Astfel, obţinerea promovării este în mare măsură obligatorie, iar jucătorii spun că ştiu cât de importantă le este misiunea. "Presiunea este mare, pentru că aşa sunt meciurile cu caracter de calificare, dar sperăm să îi facem faţă şi să ne îndeplinim obiectivul. Suntem conştienţi că promovarea este obligatorie şi vom da totul pe teren pentru a o obţine. Dacă suporterii vor veni în număr mare, încrederea noastră va creşte şi sperăm să fie alături de noi pe tot parcursul meciului, pentru că asta ne dă putere", a declarat fundaşul stânga Robert Ciurea.

Şi antrenorul Stelian Bordieanu a spus că este cel mai important moment de la înfiinţarea clubului. "Am făcut paşi importanţi până acum, şi din punct de vedere sportiv, şi din cel administrativ. Urmează pasul cel mai important, care trebuie făcut în această seară, să câştigăm meciul la o diferenţă care să ne permită promovarea în Liga a III-a. Băieţii sunt motivaţi, sunt antrenaţi, ştiu la ce proiect am plecat acum un an de zile. Sunt convins că vor da totul pe teren, pentru că sunt constienţi de importanţa jocului. Aşteptăm cât mai mulţi suporteri pe stadion, care să îşi susţină echipa şi la bine, dar mai ales la greu, în momente dificile, pentru că sunt sigur că vor mai fi şi din astea. Cred că Oţelul este echipa mai valoroasă şi trebuie să dovedim pe teren. Asta e tot ce contează, să fim trup şi suflet, să ne dăruim pe teren", a declarat tehnicianul gălăţean.

"Suntem mai valoroşi ca adversarii"

Iulian Apostol, directorul de imagine al clubului, consideră că Oţelul are toate atuurile pentru a câştiga acest baraj. "Jucăm pe un teren cu gazon de Liga I, jucăm şi cu nocturnă, posibil să avem şi un număr mare de suporteri, din ce am văzut şi la antrenamente jucătorii sunt foarte motivaţi şi îşi doresc extraordinar să ne facă bucuroşi. Suntem şi mult mai valoroşi decât Unirea Mirceşti, nu trebuie să ne ascundem de lucrul acesta. Dar trebuie să fim chibzuiţi, să nu cădem în latura cealaltă, când din dorinţă şi entuziasm se pot face şi lucruri necontrolate", a declarat fostul jucător al Oţelului şi al echipei naţionale.

Accesul publicului în stadion se va face începând cu ora 18,00. Intrarea va fi liberă, spectatorii putând sprijini financiar clubul prin donaţii în urnele amplasat după porţile de acces. Vor fi pentru prima dată în acest sezon programe de meci, pe care suporterii le vor primi la donarea sumei de minimum 5 lei, iar primii 500 de spectatori care vor dona minimum 10 lei vor primi steaguri roşu-alb-albastre.

Ion Profir: "Le ordon să promoveze"

Importanţa sportivă, financiară, dar şi simbolistică a meciului de astăzi a generat pe reţelele de socializare sute de mesaje de încurajare din partea suporterilor, venite din SUA, Germania, Anglia, Reşiţa, Turda... dar şi de la cei care în urmă cu trei decenii scriau pagini de neuitat în istoria Oţelului. "Întotdeauna voi avea în inimă Oţelul Galaţi şi frumoasa galerie gălăţeană, aşa că le ordon să promoveze!", a fost mesajul ferm al Ion Profir, marcatorul golului victoriei în faţa lui Juventus Torino.

"Să fie uniţi, o nouă familie în vestiar"

Cu sufletul aproape de Oţelul a rămas şi unul din căpitanii generaţiei campioane în 2011, Sergiu Costin, care le-a transmis jucătorilor ce aspect este cel mai important pentru a promova: "Mă bucur să le pot transmite un gând bun băieților. În primul rând, ei trebuie să formeze o nouă familie în vestiar. Să fie uniți, să formeze un grup puternic şi să fie conştienţi că numai împreună pot învinge! Ei au o responsabilitate mare pe umeri, cea a promovării, de aceea trebuie încurajaţi şi susţinuţi de întreaga suflare fotbalistică gălăţeană! Băieţii să nu uite că în fotbal se poate întâmpla orice, dar important este ca la finalul celor 90 de minute să iasă cu capul sus de pe teren, fiind împăcaţi că au făcut totul pentru a câştiga meciul. Le doresc multă baftă! Forţa Oţelul!”

"Cea mai frumoasă echipă din viaţa mea"

Un alt campion cu Oţelul în 2011, Laurenţiu Buş, s-a adresat în special suporterilor: "Oţelul este cea mai frumoasă echipă din viaţa mea, pentru ea să umplem stadionul sâmbătă! Să fim alături de băieţii noştri, care luptă să readucă Oţelul acolo unde îi este locul. Suporteri şi jucători, luptaţi împreună să învingeţi, pentru că reprezentaţi unul din cele mai mari branduri şi una dintre cele mai mari echipe din România. Hai, Oţelul!".

"Fără voi, suporterii, Oţelul n-ar mai fi existat"

Un mesaj emoţionant către comunitatea oţelară a transmis Dan Popescu, unul dintre marii sufletişti din echipa care a jucat ultima dată în Liga I, care a lăsat să se înţeleagă că şi-ar dori în viitor să joace din nou pentru Oţelul: "Dragi oţelari, mă bucur enorm pentru voi, că aţi reuşit să creaţi o echipă a voastră, a suporterilor. Sunt la curent cu toate ştirile legate de echipă şi îmi doresc din tot sufletul ca Oţelul să revină în prima ligă, să ne reîntâlnim..., de ce nu, în aceeaşi echipă. Nu am să uit niciodată ziua de 1.04.2014, la debutul meu cu Steaua, când m-aţi încurajat şi mi-aţi dat putere din tribună. Îmi aduc aminte cu drag de toate momentele frumoase petrecute acolo şi rog toţi suporterii adevăraţi ai acestei echipe să vină la returul pentru promovarea în Liga a III-a. Fără voi, echipa nu ar fi existat. Jucătorii să se mobilizeze exemplar pentru acest joc, am încredere în ei că vor promova. Voi fi alături de voi, să strig din tribună: Forţa Oţelul!”.

"Să se audă în tot Galaţiul glasul tribunei"

Lovitura de începere a meciului va fi dată de Cristian Sîrghi, campion şi el cu Oţelul în 2011, căruia suporterii îi mai spun „Kamikaze”, pentru devotamentul faţă de Oţelul. „Este timpul să facem parte din renaşterea Oţelului. Să fim astăzi în număr cât mai mare alături de băieţi şi să facem din nou să se audă în tot Galaţiul glasul tribunei. Apoi, ne vom bucura împreună pentru promovare”, ne-a spus Sîrghi, care este şi unul dintre membrii cotizanţi, socios, ai Suporter Club Oţelul.

Citit 13837 ori Ultima modificare Luni, 26 Iunie 2017 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.