În Galați, nimeni nu taie buruiana nici pe bani

În Galați, nimeni nu taie buruiana nici pe bani
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

De la începutul verii, aproape zilnic ajung pe adresa redacţiei sesizări privind iarba crescută în mod necontrolat în majoritatea cartierelor Galaţiului. Şi, dacă acum câteva săptămâni, conducerea societăţii Gospodărire Urbană spera într-o vară fără ploi pentru reducerea buruienilor din oraş, acum problemele sunt diferite.

Concret, problema buruienilor şi bălăriilor din oraş este una stringentă, iar lipsa de intervenţie a autorităţilor îi nemulţumeşte vădit pe gălăţeni. "Nu înţeleg cum este posibil să fim deja în luna iulie, iar în unele cartiere să nu se fi intrat aproape deloc pentru cosmetizare. Buruienile sunt înalte, ţi-e şi frică să îţi laşi copilul la joacă în faţa blocului", ne-a explicat un gălăţean.

Ceva mai mult de 100 de oameni la spaţii verzi 

Potrivit unei declaraţii a directorului societăţii Gospodărire Urbană, Bogdan Ardean, problemele apar când vine vorba de oamenii pe care instituţia îi angajează la secţia "Spaţii Verzi". "Din păcate, avem mari probleme în ceea ce priveşte efectivul de angajaţi. Avem, la această oră, 107 oameni care intervin pe zona de spaţii verzi, 27 de oameni la cosit, dar şi personal care se ocupă de zona de parcuri şi de gardurile vii. Astăzi (marţi), intervenim în Micro21, pe strada Anghel Saligny la PS-uri, în Ţiglina II, în spatele Colegiului Naţional "C.Negri", precum şi pe zona de aliniament stradal", ne-a spus Bogdan Ardean. 

Mii de şomeri, puţini interesaţi 

Potrivit ultimelor date primite de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în judeţul Galaţi sunt aproximativ 18.000 de şomeri, dintre care aproape 15.000 sunt în mediul rural. Cu toate astea, nivelul de interes al şomerilor pentru un loc de muncă pare scăzut, conform declaraţiilor directorului Gospodărire Urbană. "Suntem într-un continuu proces de angajare. Vin doi oameni, pleacă trei, şi tot aşa. Seriozitatea este cea mai mare problemă. Unii vin la interviu, spun că vor să facă treabă, iar ulterior, când îi controlez pe teren, îi găsesc stând la umbră, făcând muncă la trecerea timpului. În plus, ne lovim de problema alcoolului. Mi se pare inadmisibil ca un angajat care începe programul la 6,00 dimineaţa să fie deja băut la ora 7,30", a conchis directorul ADP.

Citit 6240 ori Ultima modificare Joi, 06 Iulie 2017 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.