Ofuri multe, soluţii puţine: Aviaţie - cartierul maidanezilor şi al celor certaţi cu legea (FOTO)

Ofuri multe, soluţii puţine: Aviaţie - cartierul maidanezilor şi al celor certaţi cu legea (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În raidul nostru prin Micro 38, Micro 39 A şi Micro 39 B, am stat de vorbă cu mai mulţi gălăţeni care ne-au împărtăşit din ofurile lor. Au fost şi persoane - destule - care ne-au spus, cu amărăciune, că "doar Dumnezeu ne mai poate ajuta: nici ziarul şi nici legile nu au ce să mai facă pentru noi". Noi, totuşi, continuăm să semnalăm problemele, pentru că numai aşa, ţinând aproape unii de ceilalţi, mai putem schimba ceva în bine.

Câinii care muşcă

Trei pensionari, Gheorghe Purice, Costică Stoian şi Ion Munteanu, care locuiesc la blocurile L2, Z7 şi Y1, ne-au vorbit despre câinii care tocmai o muşcaseră pe o femeie: „De astăzi (joia trecută - ziua raidului nostru, n.r.) au zis că cine vrea să adopte câini, o poate face. Dar la cât de mulţi câini maidanezi sunt, chiar credeţi că se vor găsi soluţii pentru toţi? La noi, în faţa blocului, o căţea neagră a fătat opt pui”, spune cu amărăciune Ion Munteanu.

Însă câinii nu sunt singura problemă a oamenilor, şi nici cea mai mare: „Nu avem căldură, nu avem apă caldă, dar bani ni se iau pe toate părţile. La noi, la blocul L2, nici probele nu le-au făcut. În alţi ani, probele se făceau cu mult înainte să dea frigul”, ne declară domnul Purice.

Bişniţarii de lângă stomatologie

I-am întrebat pe cei trei cititori ce ar trebui făcut pentru ca faţa cartierului în care locuiesc să se schimbe, să arate mai bine. Domnul Munteanu nu are nici o ezitare: „Ca să se schimbe faţa cartierului, trebuie luaţi bişniţarii de lângă Stomatologie, de la intrarea în Piaţă, acolo e urgia secolului. Nu ai pe unde să treci. Când e oră de vârf, te împiedici de ei. Şi dacă îi vezi, câteodată mai vine câte o bătrână cu o legătură de pătrunjel, dar o iau de o aripă şi o fugăresc, că nu au ei loc de ea”.

E mai bine fără chioşcuri

O bilă albă pentru actuala administraţie dă domnul Purice: „Nu vreau să-l laud pe Marius Stan, dar mă bucur că au început să dispară chioşcurile. Eu stau înspre Micro 13, în Micro 38, lângă biserică şi e mai bine fără chioşcuri. Mulţi dintre ei nu se mulţumiseră cu terenul pe care l-au primit atunci când le-a dat voie să facă aceste chioşcuri şi au venit şi cu paravan în faţă”.

Cum i-au prins pe hoţii de capace

În urmă cu puţin timp, un cititor din aceeaşi zonă ne semnalase dispariţia mai multor capace de canalizare în aceeaşi noapte. Am scris atunci, am publicat şi fotografii. Între timp, s-au pus alte capace şi, după cum ne spune domnul Purice, locatarii s-au mobilizat şi i-au prins pe unii dintre răufăcători: „La noi, la L2, i-am prins pe hoţi. Erau ţigani. Ne-am adunat mai mulţi vecini şi le-am arătat noi… capace. N-o să le mai trebuiască să le mai fure altă dată. Le-am pus la loc şi le-am făcut un sistem să nu-l mai poată ridica”.

Parcările, eterna problemă

„Cu parcările mai e o problemă, că fiecare parchează pe unde apucă, dar adevărul e că nu au unde, bieţii oameni, trebuie să-i înţelegem. S-au înmulţit maşinile, locuri de parcare nu s-au amenajat, aşa că nu e vina nimănui”, ne spun cititorii noştri.

Tinerii care distrug tot

„În parcul din spatele Pieţei vin, noaptea, tineri care iau tomberoanele şi le aruncă, le împrăştie pe jos, asta e distracţia lor. Toată vara, de când se lasă seara şi până la 2-3 noaptea, asta fac tinerii, rup gardul parcului şi strică tot ce găsesc”, povesteşte domnul Munteanu.

„La noi, în Micro 38, e urgie cu tineretul care iese de la şcoală”, afirmă domnul Purice: „Ţipă, urlă tot felul de cuvinte urâte, şi fete, şi băieţi, tot felul de măscări. Propun să mai treacă şi gardienii, sau Poliţia Locală, pe la 10-11 noaptea, să-i mai tragă de mânecă, poate aşa îi mai liniştesc cumva, că nu se mai poate”, îşi exprimă oful cei trei pensionari.

Şi câte ar mai fi de spus... Îi invităm pe toţi cititorii care doresc să ne scrie, pentru a-i ajuta în rezolvarea problemelor, să o facă.

Copiii sunt expuşi pericolelor

Morun Virgil (36 de ani) locuieşte în Micro 13 şi e supărat că la blocurile B2 şi B3 parcarea e plină de gropi: „S-au demolat consignaţiile şi au rămas urme din fosta gresie, pe care copiii pot să alunece. Apoi, toate gardurile se termină în partea de sus cu ţepi. În Bucureşti, de exemplu, se sudează o platbandă în partea de sus, ca să nu constituie un pericol pentru cetăţeni şi în special pentru copii”, declară cititorul nostru.

Rampe abrupte şi alunecoase

O altă problemă pe care ne-o semnalează domnul Morun sunt rampele de la farmacii şi magazine - abrupte şi alunecoase: „Copilul s-a urcat acolo, a alunecat şi şi-a spart capul. Rampele ar trebui să fie din materiale cu aderenţă, să nu alunece, să fie şi utile, nu doar făcute pentru a fi făcute”.

Parcurile - focar de infecţie

Nici parcurile noastre nu sunt aşa cum ar trebui: „În parcurile din cartiere se aruncă nişte nisip, copiii se joacă în acel nisip, dar vin şi pisici şi câini care îşi fac nevoile acolo, giardia se ia cel mai repede de acolo. Au făcut Grădina Publică unde au trântit două basculante de nisip. Dincolo, la Viva, au putut să pună covor de cauciuc, dar în Grădina Publică nu s-a putut. Se murdăresc copiii din cap până în picioare de la acel nisip. Mai avem mult până să putem spune că avem şi noi parcuri ca în Europa”.

Citit 4601 ori Ultima modificare Joi, 21 Noiembrie 2013 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.