Registru naţional al riscurilor pentru sănătate. Platformă aprobată de Guvern

Registru naţional al riscurilor pentru sănătate. Platformă aprobată de Guvern

Palatul Victoria, sediul Guvernului României radio3net.ro
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Executivul a aprobat, prin Hotărâre de Guvern, înfiinţarea şi funcţionarea Registrului naţional al riscurilor pentru sănătate în relaţie cu factorii de mediu (ReSanMed), o platformă în care direcţiile de sănătate publică vor transmite informaţii despre incidentele ce pot afecta sănătatea populaţiei.

De asemenea, pe platformă se vor înregistra cazuri de boală care pot fi determinate de temperaturi extreme, boli asociate modificării factorilor de mediu, dar şi accidente majore care pot induce boli asociate. "La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat înfiinţarea şi funcţionarea Registrului naţional al riscurilor pentru sănătate în relaţie cu factorii de mediu (ReSanMed), o platformă unică, disponibilă direcţiilor de sănătate publică judeţene, în vederea transmiterii în timp real a informaţiilor despre un risc asociat, avarie/incident, accident ecologic sau temperaturi extreme", au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Potrivit acestora, ReSanMed va include înregistrări de date privind cazuri de boală ce pot fi determinate de temperaturi extreme (precum degerături, insolaţii), boli asociate modificării factorilor de mediu (precum methemoglobinemie acută infantilă, guşă endemică prin carenţa de iod), notificări incidente/avarii şi accidente majore ce pot induce boli asociate. "Înfiinţarea ReSanMed este necesară pentru monitorizarea corespunzătoare a stării de sănătate a populaţiei în relaţie cu factorii de mediu. Registrul va ajuta la identificarea şi punerea în aplicare a măsurilor necesare de răspuns de către autorităţile locale, în cazul producerii unor avarii/incidente, accidente ecologice sau temperaturi extreme. De asemenea, va asigura accesul la informaţie al publicului care poate fi afectat de producerea unui eventual accident prin transmiterea informaţiilor şi măsurilor de siguranţă necesare protejării sănătăţii şi a bunurilor", a mai transmis ministerul.

Citit 1169 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Februarie 2019 18:52

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro