Opt din zece români nu au mers la stomatolog

Opt din zece români nu au mers la stomatolog
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O proporţie de 45 la sută din populaţia Uniunii Europene (UE) nu a consultat un medic stomatolog în 2017, iar ţara cu cea mai mare pondere a persoanelor care nu au mers la dentist a fost România, unde 82 la sută dintre respondenţi au spus că nu au mers la dentist în ultimele 12 luni, arată datele unui sondaj publicat de Eurostat.

La polul opus este Germania, unde doar 13,8 la sută dintre cei intervievaţi au declarat că nu au mers la stomatolog în 2017, în timp ce 17 la sută dintre cei intervievaţi au declarat că au mers la stomatolog de trei până la cinci ori în acelaşi an.

România este, de asemenea, pe ultimul loc în UE şi când vine vorba de consultarea unui chirurg generalist, 88 la sută dintre români declarând că nu au consultat un chirurg generalist în 2017. La nivelul UE, 45 la sută dintre cei intervievaţi au declarat că nu au consultat un chirurg generalist în perioada analizată, 34 la sută au făcut acest lucru o dată sau de două ori, 14 la sută au declarat că au consultat un chirurg generalist de trei până la cinci ori, iar şapte la sută au făcut acest lucru de cel puţin şase ori. Germania are cel mai mic procent de persoane (21,7 la sută) care nu au consultat un chirurg generalist în ultimele 12 luni şi totodată cel mare procent de persoane (23 la sută) care au consultat un chirurg generalist de trei până la cinci ori.

Când vine vorba de consultarea unui medic generalist, 38 la sută dintre europeni au declarat că au făcut acest lucru o dată sau de două ori în ultimele 12 luni. Un sfert dintre repondenţi au declarat că au consultat un medic generalist de trei până la cinci ori pe an, în timp ce un alt sfert au declarat că nu au făcut acest lucru în ultimul an, iar 14 la sută au raportat că au consultat un medic generalist de cel puţin şase ori pe an. Ţările membre cu cea mai mare pondere a persoanelor care în 2017 nu au consultat un medic generalist au fost Grecia (61 la sută), Bulgaria (52,3 la sută) şi România (42,9 la sută). La polul opus, doar 10,7 la sută dintre germanii intervievaţi au declarat că nu au consultat un medic generalist în 2017.

Citit 1134 ori Ultima modificare Luni, 25 Februarie 2019 18:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.