Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un Centru de Excelenţă pentru Diagnosticarea şi Tratamentul Demenţei Alzheimer în cadrul căruia va fi construit şi un "Sat Alzheimer" va fi fi înfiinţat la Institutul de Psihiatrie Socola din Iaşi cu fonduri europene.

Managerul Institutului, Gabriel Oprişanu, a declarat că proiectul, unic în România, are o valoare de 1,4 milioane de euro.

În cursul anului 2017, 2.622 de pacienţi cu demenţe au fost asistaţi la Socola. În 2018, numărul aproape s-a dublat, la Socola fiind înregistrate 4.322 cazuri de demenţe, dintre care 573 cu Alzheimer.

Citit 943 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 17:13

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro