Aparatură medicală de zece milioane de euro

Aparatură medicală de zece milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Numeroase obiective de investiții din zona de sănătate sunt pe cale de a se finaliza în anul ”de grație” 2020. ”La spitalul de boli neuropsihice de la Gănești suntem în linie dreaptă și vom tăia panglica în aprilie. Este un spital nou, cu o suprafață desfășurată de 3.300 metri pătrați, cu farmacie, saloane de recreere, saloane ale bolnavilor cu maxim 2-3 paturi și baie în cameră, cabinete medicale, inclusiv cabinet stomatologic. Investiția este în valoare de 12 milioane de lei, la care putem adăuga 800 de mii lei dotările aferente. Referitor la Spitalul de Boli Infecțioase, vă pot spune că aici 65% din activitatea unității sanitare se va desfășura în noul corp de clădire. Suprafața desfășurată este de 2.700 metri pătrați, cu laboratoare de biologie moleculară și HIV dotate complet, la mezanin secție de dermatologie, amfiteatre pentru studenți etc. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 12 milioane de lei, iar cu dotări la peste 20 de milioane, cu termen de finalizare mai - iunie anul acesta”, a precizat președintele CJ, Costel Fotea.

De altfel, investițiile în dotarea tuturor spitalelor din subordinea Consiliului Județean Galați preconizate a se face în acest an se situează la valoarea de circa zece milioane de euro. ”Este vorba de aparatură medicală pe care nu o au multe spitale din România”, a spus Fotea. După cum ne-a explicat, ambiția sa este de a dota secția de radioterapie a Spitalului Județean de Urgență cu încă un accelerator liniar de particule, în valoare de două milioane de euro, aflat în prezent în procedură de achiziție la Ministerul Sănătății. Aceeași valoare o are și computerul tomograf (PET-CT) cu rol de scanare a celulelor canceroase încă vii din organism după finalizarea procedurilor de radioterapie, ce va ajunge în luna aprilie la Galați. ”În ceea ce privește cardiologia intervențională, vă pot spune că la Spitalul Județean înființăm o nouă secție de acest gen, astfel încât și aici să se intervină pe partea de coronografie și să se monteze stenturi. Este un proiect cu fonduri proprii, iar dotarea secției se va face cu absolut toată aparatura solicitată de către medicii specialiști. Valoarea proiectului este de circa nouă milioane de lei, din care circa 1,8 milioane amenajarea secției, iar diferența este dată de aparatura necesară. Până la sfârșitul anului, secția va deveni funcțională, în condițiile în care obținerea avizelor necesare de la Ministerul Sănătății a durat nouă luni”, a menționat Costel Fotea.

Ultimele, dar nu și cele din urmă, pe lista de investiții în ”sănătatea” gălățeană sunt proiectul de redimensionare a Unității de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Județean. Aici, se prevede dublarea suprafeței, de la 626 la 1.330 metri pătrați, dotarea cu aparatură medicală și redimensionarea rampei de acces a ambulanțelor, un proiect cu fonduri europene în valoare de 1,5 milioane de euro, ce urmează a se finaliza cel târziu în luna august, precum și schimbarea tuturor celor 12 lifturi ale spitalului, până la finele lui 2020. Noile ascensoare în valoare de aproximativ un milion de euro ar urma să fie automatizate și climatizate, de trafic greu.

Citit 1921 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Ianuarie 2020 19:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.