Un sirop ar putea vindeca Parkinson

Un sirop ar putea vindeca Parkinson
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Până în prezent, oamenii de știință nu au putut descoperi un tratament standard pentru Parkinson. Astfel, boala nu poate fi încetinită, oprită sau vindecată ceea ce face ca acest studiu să fie unul extrem de important. Dar cercetătorii susțin faptul că mai au doar un pas spre a descoperi un posibil leac pentru Parkinson și cum problemele complicate au întotdeauna rezolvări simple, aceștia sunt de părere că un banal sirop de tuse ar putea stopa evoluția acestei boli.

Ambroxol, un sirop de tuse care se găseşte şi în România şi care a fost descoperit în urmă cu 50 de ani, poate încetini evoluţia bolii Parkinson, potrivit Science Alert. Descoperirea a fost făcută de o echipă de oameni de ştiinţă englezi. Siropul urmează să fie testat pe scară largă, pentru a se descoperi dacă observaţiile făcute sunt confirmate ştiinţific.

Până acum, cercetătorii au observat că acest medicament are efecte protectoare pentru neuronii din creierul pacienţilor cu Parkinson. Totodată, cercetătorii au mai dovedit și faptul că tratamentul nu are efecte adverse.

Citit 2120 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Februarie 2022 20:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.