În septembrie, zece milioane de români ar putea fi vaccinați anti-Covid

În septembrie, zece milioane de români ar putea fi vaccinați anti-Covid
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid-19, Valeriu Gheorghiţă, estimează că din a doua jumătate a lunii aprilie România ar putea vaccina 100.000 de persoane pe zi, iar în luna septembrie ar putea atinge un număr de zece milioane de persoane imunizate, „chiar cu a doua doză”. Conform datelor prezentate de acesta, rata de vaccinare în rândul personalului medical şi al centrelor medico-sociale depăşeşte 90 la sută, procent peste aşteptări, relatează News.ro.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a anunţat, totodată, că, în luna februarie, România aşteaptă 800.000 de doze de la compania AstraZeneca, iar alte 180.000 de doze de la compania Moderna. În următoarele două săptămâni, alte 163.000 de doze vor intra în ţară, livrate de la producătorul Pfizer-BioNTech.

„Sunt cel puţin 900.000 de persoane noi programate în momentul de faţă şi mai este o listă de aşteptare de aproape un milion de persoane. Am avea nevoie de mult mai multe doze, dar cred că trebuie să avem răbdare cu toţii pentru că, pe măsură ce vor veni, misiunea noastră este să le folosim cât mai eficient, cât mai rapid şi într-un mediu cât mai sigur”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Citit 1075 ori Ultima modificare Marți, 09 Februarie 2021 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.