Medicul Paul Ichim susține salvarea Policlinicii cu Plată din Galați. Au mai rămas doar cinci zile!

Medicul Paul Ichim susține salvarea Policlinicii cu Plată din Galați. Au mai rămas doar cinci zile!
Evaluaţi acest articol
(53 voturi)

Despre închiderea Policlinicii cu Plată din Galați, "Viața liberă" a relatat în nenumărate rânduri. Deși foarte mulți gălățeni ne-au rugat să luăm legătura cu autoritățile locale și să solicităm acestora să găsească o soluție pentru a „salva” soarta unității spitalicești, niciunul dintre cei în cauză nu a luat vreo măsură. Nici măcar nu s-a încercat găsirea unei soluții, deși, în articolele apărute în presă, am propus câteva variante.

Singurul care pare impresionat de soarta gălățenilor, pacienți ai respectivei policlinici, este dr. Paul Ichim. Chirurgul gălățean a avut numeroase intervenții pe pagina sa de Facebook, în care a explicat importanța existenței la Galați a unei asemenea policlinici. În luările sale de poziţie, dr. Ichim a vorbit despre experiența medicilor care profesează aici, despre faptul că sediul Policlinicii este un simbol al Galațiului și nu în ultimul rând despre prețurile mici care facilitează consultul oricărui gălățean.

„AMR o săptămână și Policlinica cu Plată devine istorie. După ceva rumoare pe rețelele de socializare când s-a aflat din presă, după ceva întrebări pe la Prefectură ale patronatelor și sindicatelor, aflu că doar un parlamentar de Galați a făcut o interpelare la adresa ministrului Sănătății, în rest o mare tăcere”, este mesajul transmis de dr. Paul Ichim, pe pagina sa de Facebook. Pentru a afla și părerea concetățenilor săi despre decizia DSP de a pune lacătul pe ușa policlinicii, acesta a inițiat un sondaj de opinie, unde foarte mulți gălățeni au votat împotrivă și l-au făcut pe dr. Ichim să continue sensibilizarea mai marilor urbei, pe care îi roagă, acum, în al doisprezecelea ceas, să se trezească și să pună lucrurile la punct. După o discuție telefonică pe care am avut-o cu medicul gălățean, acesta și-a exprimat dorința de a face publice informațiile pe care le-a adunat de la gălățeni. „Să începem să enumerăm informații, mai mult sau mai puțin cunoscute: clădirea Policlinicii cu Plată este în inventarul Primăriei, pe post de clădire de patrimoniu. Ea a fost pusă la dispoziția serviciilor medicale, după o igienizare și dotare cu centrală termică. În costurile serviciilor medicale către populație se regăsesc următoarele componente, plăți salarii personal angajat, costuri de funcționare, respectiv plata utilităților, al medicamentelor și materialelor sanitare, mentenanță aparatură și eventual costuri de amortizare ale acestora.

Actualul director venit la DJSP a găsit ordinul de ministru pe care trebuie să-l pună din punct de vedere juridic în aplicare. Poate n-ar fi chiar rău ca autoritățile locale să se așeze la masa cu cei de la DJSP să studieze fezabilitatea și corectitudinea juridică a unui demers pe care l-am propus. Dacă se găsește o soluție, să se producă un document ce trebuie să ajungă la Minister și poate se anulează ordinul. Au mai rămas doar cinci zile lucrătoare de finalizat un demers! Fraților, cel mai ușor și ieftin pe lumea asta este sa distrugi ceva, ca să refaci te costă de câteva ori mai mult”, spune medicul chirurg Paul Ichim.

Susținem și noi demersul de a salva Policlinica cu Plată, inițiat de medicul gălățean și, atragem atenția că, deși mai sunt doar cinci zile, gălățenii încă solicită servicii medicale medicilor de la unitatea medicală, spunându-ne că nu vor să creadă că policlinica se va închide curând.

N.R. Anumite informaţii care ne-au parvenit indică o posibilă folosire a acestui imobil drept sediu al Colegiului Medicilor. Ne este greu să credem că medicii gălăţeni susţin închiderea unei policlinici pentru a avea un sediu elegant pentru forul lor reprezentativ. Dar, dacă într-adevăr lucrurile stau aşa, poate că nu ar strica să susţină forul cu pricina găsirea unei alte soluţii locative pentru Policlinica cu Plată. Dacă la Constanţa se poate să continue să existe această instituţie, la noi de ce nu ar fi posibil? Vom reveni.

Citit 10869 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Septembrie 2023 20:35

12 comentarii

  • postat de OMS
    Joi, 28 Septembrie 2023 15:09
    5.14.140.***
    nu se poate!cum sa inchizi o institutie medicala care ajuta oamenii?!n-are cum!am vazut ca intre 2020-2023 toate autoritatile statului plus cele mondiale au fost foarte preocupate de sanatatea oamenilor!sau...
    2
    5
  • postat de Ionut
    Joi, 28 Septembrie 2023 11:36
    79.115.59.***
    Haideți cu toți sa protestam Vineri 29 pentru a salva Policlinica.
    Mai jos aveți un link unde puteți afla detalii.
    https://facebook.com/events/s/salvam-policlinica-cu-plata/1441810143059188/
    3
    1
  • postat de Elena
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 17:36
    86.124.125.***
    Vă rog nu inchideti aceasta policlinica, ne este de un mare ajutor!!!
    2
    4
  • postat de marr
    Luni, 25 Septembrie 2023 20:30
    86.124.201.***
    Sunt bani in Conturile Politicienilor ...Doldura ! Sunt doldura de bani .
    Aia e Solutia .
    0
    7
  • postat de Maria
    Luni, 25 Septembrie 2023 20:13
    79.115.59.***
    Medici buni ,plata consultatiilor este mica si asta ii deranjeaza pe unii doctori care au sume foarte mari le cabinetele lor.
    5
    10
  • postat de Dezamagit de cele 300 de puncte
    Luni, 25 Septembrie 2023 16:50
    82.76.59.***
    Unde sunt adevaratii liberali ca acest medic?si care nu ar fi acceptat umilitoarea tovarasie cu p.s.d. , probabil ca de aceia nu mai au loc in p.n.l. actual, remorca p.s.d., astfel de oameni.
    Demolatorii p.n.l. ca acest stanga la galati si generalul ciuca la nivel national, sunt o rusine pentru lib
    6
    8
  • postat de Nu mai cereti plicuri cu bani, nesi*titilor!
    Luni, 25 Septembrie 2023 15:21
    86.124.200.***
    Mi-as dori sa aveti curajul sa publicati un articol cu titlul: "De ce dam spaga la doctori?"
    Banca Mondiala estimeaza ca totalul spagilor date la doctor in Romania ar ajunge la 400 milioane €.
    Sistemul de sanatate ar trebui sa fie 100% privat si TOTI doctorii spagari sa ajunga IN TEMNITA!
    2
    18
  • postat de Tot fraierii sa salveze
    Luni, 25 Septembrie 2023 13:08
    37.161.221.***
    Sa se taie pensiile speciale și sunt bani pentru orice. Au majoritate, au tot și pot dar nu vor ăștia de la psd. Vor tot din banii fraierilor sa salveze policlinica.
    4
    22
  • postat de Banul ... ochiul lui Aghiuță
    Luni, 25 Septembrie 2023 10:12
    95.76.59.***
    Întrebări pentru ,,famiglia" P.S.D. - P.N.L. : Ce-i ,,distinșilor" politicieni locali, zeciuiala de la Policlinica cu Plată este prea mică și vreți să valorificați clădirea? Ați ajuns pe ,,drojdie" ca și Buzatu din Vaslui?
    5
    28
  • postat de florin
    Luni, 25 Septembrie 2023 08:10
    86.124.201.***
    Politicienii au devenit principala amenintare la integritatea si securitatea acestei tari!PSD are cite un Buzatu in fiecare judet in fiecare localitate!De la colegiul medicilor ma astept ca sa faca o asa mizerie!Activitatea acestui asa zis colegiu dea lungul anilor a demonstrat ca putin ii pasa!
    5
    33
  • postat de Ichimescu
    Duminică, 24 Septembrie 2023 21:22
    95.77.107.***
    Asteptam sa vedem reactia si comportamentul decizionalilor asa zis gospodari Pucheanu-Fotea si consilierii lor legali /personali, functie de care vom vota si noi ...in '24.
    Ganduri sanatoase le uram (nu si dorim)!
    10
    49
  • postat de Patria a postori
    Duminică, 24 Septembrie 2023 21:21
    109.166.133.***
    Da Maestre se rezolva dar în felul următor: 3000 de oameni protestant in fata Primăriei contra lu Pucheanu. Numai așa se rezolva. Altfel parandărătul va prima
    13
    57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.