Comuna Tuluceşti, împânzită de câini fără stăpân
Foto: Bogdan Codrescu

Comuna Tuluceşti, împânzită de câini fără stăpân
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

În comuna Tuluceşti, numărul câinilor fără stăpân a scăpat de sub control. Aceştia umblă în haite şi pun în pericol siguranţa cetăţenilor. De cele mai multe ori, teama manifestată de oameni conduce la reacţii care stârnesc animalele, acestea devenind agresive. Conform unei sesizări făcute pe adresa redacţiei noastre, situaţii de genul celei descrise mai sus au loc destul de des pe străzile comunei, neluându-se până în prezent nicio măsură de către autorităţi.

"Locuiesc în comuna Tuluceşti, Galaţi. Satul este invadat de câini maidanezi, care au început să fie agresivi. Copiilor le este frică să mai meargă pe stradă. Câinii se înmulţesc foarte repede şi sunt flămânzi, aşa că ajung să sară pe oameni. Pe una dintre străzi sunt 15 câini, pe altele se găsesc câte cel puţin patru. Menţionez că au fost şi copii muşcaţi, şi bătrâni. Primarul nu a făcut nimic pentru a schimba situaţia, iar cei de la Ecosal mi-au spus că nu mă pot ajuta, fiind în afara oraşului", ne-a transmis Lavinia Roman.

Contactat telefonic, primarul comunei, Petrică Bratu, ne-a mărturisit că mulţi dintre câini provin din surse externe, fiind abandonaţi la marginea satelor de către cetăţenii care doresc să scape de ei. În prezent, edilul susţine că se caută soluţii pentru a remedia situaţia, urmând să  se apeleze, de asemenea, la asociaţiile pentru protecţia animalelor. "Vom rezolva şi problema acestor câini. În primă fază, dorim să-i sterilizăm şi poate reuşim să le găsim stăpâni. Vom apela şi la organizaţii pentru protecţia animalelor", ne-a declarat primarul.

Citit 8235 ori Ultima modificare Marți, 22 Octombrie 2019 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.