Investitorii cumpără teren privat, la Tuluceşti

Investitorii cumpără teren privat, la Tuluceşti
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cum afacerile mici şi mijlocii sunt cele care aduc bani la bugetul local al unei comune, dar şi cele care creează locuri de muncă pentru localnici, primăriile ar trebui să îi susţină cum pot mai bine.

„Am încercat să îi atragem!”

„Avem şi aici investitori pentru că am încercat să-i atragem. Din păcate, nu putem să le mai asigurăm teren de la Primărie pentru că nu mai avem de unde da. Totuşi, investitorii găsesc întotdeauna susţinere la Primărie. Ne-am uitat cu ei pe hărţi, am identificat zonele în care le convenea să investească, am identificat persoane private care aveau terenuri acolo şi i-am pus în legătură. Cam aici se termina misiunea noastră. Totuşi, din câte ştiu, în mare parte investitorii s-au înţeles cu oamenii de la noi”, precizează primarul comunei Tuluceşti, Petrică Bratu.

Milioane de euro pentru investitori

„Chiar avem două proiecte pe fonduri europene, câştigate de două firme de pe plan local. Unul, în valoare de opt milioane de euro, a fost câştigată de o fabrică de panificaţie. Îmbucurător este că în această fabrică vor lucra circa 50 de oameni, dintre care măcar jumătate vor fi din Tuluceşti, deci s-a reuşit şi crearea unor locuri de muncă, pe plan local. Celălalt este un proiect de 200.000 de euro de o fabrică de implanturi dentare. Avem şi vreo trei societăţi de confecţii metalice. Suntem în apropiere de Galaţi, aşa că zona prezintă interes, iar agricultura nu rămâne principala preocupare, pe plan local”, declară sursa citată.

Citit 5574 ori Ultima modificare Duminică, 06 Mai 2012 22:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.