Dorinţele sătenilor din apropierea oraşului
Foto: Foto: Vasile Caburgan

Dorinţele sătenilor din apropierea oraşului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Oamenii care fie s-au născut, fie s-au stabilit în comuna Şendreni spun că observă implicarea autorităţilor în problemele locale. În cele mai multe zile, nu se simt nici uitaţi, nici daţi la o parte, dar bineînţeles că îşi doresc condiţii mai bune de trai. Sunt la ţară, nu vor neapărat să aibă confortul unui gălăţean, dar parcă de canalizare şi drumuri asfaltate, cât mai curând, tot ar fi nevoie!

„În general, viaţa e bună la noi, faţă de ce am văzut şi auzit prin alte comune şi sate. Eu locuiesc la stradă, iar aici, în cartierul nou, are casă fiica mea. Noi avem apă potabilă aici. Nu e asfalt pe drumuri, e adevărat, dar este zgură, aşa că putem intra fără probleme, şi pe jos, şi cu maşina, chiar şi când este ud pe jos sau când se topeşte zăpada. De canalizare am avea, într-adevăr, nevoie şi aşteptăm ca domnul primar să ducă la bun sfârşit acest proiect, pe care ne-a promis că îl va face”, a declarat Constantina Burlacu (foto), în vârstă de 62 de ani.

„Nu pot spune că nu se face nimic la noi în comună. Dar viaţa nu-i prea bună. Ne-ar mai trebui şi altele, cum ar fi canalizarea sau asfaltul pe mai multe drumuri de pe aici. Şi e o mare problemă cu faptul că nu prea sunt locuri de muncă în localitate. Îmi plac şi mie cartierele noi, dar oamenii de acolo nu prea sunt din comună. Vin, îşi construiesc acele case, locuiesc în ele, dar muncesc prin alte părţi, nu în Şendreni. Ar trebui să aibă şi tinerii care au crescut aici unde să lucreze, fără să se ducă până la Galaţi”, este de părere Mihai Negru, pensionar în vârstă de 70 de ani.

„Eu aş vrea, înainte de toate, să se asfalteze cât mai mult. O fi viaţa mai bună în cartierele noi, de vile, dar mai sunt oameni în Şendreni. Cei care nu locuiesc în acele cartiere au rămas pe loc. Condiţiile de viaţă sunt ca la ţară, nu ne putem plânge prea mult, totuşi. E păcat că tinerii trebuie să plece ca să îşi găsească un loc de muncă. Fie se duc la Galaţi, fie prin alte părţi, din cauză că aici la noi nu prea ai ce să faci”, a declarat Iuliana P, în vârstă de 32 de ani.

 

Citit 1057 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Februarie 2013 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.