Cine contestă câştigă licitaţia!

Cine contestă câştigă licitaţia!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O firmă braşoveană a fost singura înscrisă la licitaţia prin care primăria Rediu şi-a cumpărat utilaje agricole * Chiar dacă nimeni nu le făcea concurenţă, potrivit primarului Mihai Fănel, braşovenii au depus, totuşi, o contestaţie


Primăria din comuna Rediu şi-a cumpărat, cu peste 150.000 de lei, mai multe utilaje agricole. Edilul Miahi Fănel spune că va folosi tractorul, remorca, cisterna şi maşina cu disc pentru împrăştiat îngrăşăminte la îngrijirea păşunii pe care primăria o are în proprietate. În plus, tractorul ar mai putea fi folosit pentru diverse lucrări de tractare sau în lupta cu zăpada, în toiul iernii. „Avem aici 300 de hectare de păşune. Încasăm subvenţia anuală de 50 de euro pe hectar, aşa că trebuie să o şi lucrăm. Până în acest an, am tot apelat la diverşi oameni de prin comună care au utilaje. Dar nu le putem cumpăra la nesfârşit serviciile, din cauză că ei ne pot ajuta doar atunci când au vreme şi nu îşi lucrează propriile terenuri. Aşa că am decis să ne cumpărăm propriile utilaje”, a declarat primarul comunei Rediu.

În timpul sesiunii de depunere de oferte pe care a deschis-o primăria Rediu, pe SEAP, pe data de 10 ianuarie şi care a durat 18 zile, o firmă din Braşov, SC Top Auto Com SA, care se înscrisese la licitaţie, a contestat faptul că fişa tehnică a tractorului pe care îl vrea primăria gălăţeană este o copie fidelă a specificaţiilor unui tractor de Reghin, model IRUM 952,3. În plus, susţinea firma braşoveană, acel tractor nu este omologat şi nici omologabil şi nu se poate vinde legal nici în România şi nici într-o altă ţară europeană. Utilaje la preţuri mai mici se găsesc pe piaţă, dar primarul spune că nu le putea cumpăra decât dacă firmele producătoare se prezentau la licitaţie.

„Am vorbit cu reprezentanţii firmei respective. Nu înţeleg de ce au contestat, dat fiind faptul că oricum au fost singurii înscrişi la licitaţie şi, deci, şi cei care au câştigat, pentru că nu au depăşit plafonul 167.669 lei pe care l-am impus noi. Ei sunt cei care ne vor livra utilajele pe care le vom folosi la păşune şi pentru a rezolva celelalte nevoi ale comunei. Nu pot spune acum dacă preţul pentru care s-au licitat aceste utilaje este mare sau mic. Este posibil ca pe piaţă să existe şi utilaje mai ieftine, dar cum nicio altă firmă nu s-a prezentat la licitaţia pe care noi am deschis-o, am lucrat cu cei care au venit. Altă cale nu am avut pentru a putea cumpăra legal”, a conchis primarul din Rediu, Mihai Fănel. În condiţiile în care ar folosi tractorul doar la îngrijirea păşunii, Primăria din Rediu îşi va acoperi investiţia în utilaje, dacă luăm în calcul doar subvenţia de la stat, în doi ani şi jumătate.

Citit 2367 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Februarie 2013 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.