Funcţionarii de la Primăria Cuza-Vodă se judecă pentru sporuri

Funcţionarii de la Primăria Cuza-Vodă se judecă pentru sporuri
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primarul comunei Cuza-Vodă, Dănuţ Codrescu, spune că funcţionarii primăriei din comună au atacat în justiţie decizia Curţii de Conturi potrivit căreia sunt obligaţi să dea înapoi banii pe care i-au primit, sub formă de sporuri, în anii din urmă. „La vremea aceea, sporurile s-au dat legal. Dacă nu am fi avut documente, nu am fi putut plăti. Acum funcţionarii se judecă şi încă nu avem o decizie finală. Oricum, nu au bani de dat. Dacă scădem din salariile lor şi costurile navetei, unii rămân şi cu 250 de lei în mână. Noi am început, aşa cum ne cere legea, procedurile de recuperare a banilor. Dar, oricum, nu avem posibilitatea să le oprim mai mult de o treime din salariu”, a precizat Dănuţ Codrescu.

Potrivit Curţii de Conturi, Primăria din Cuza-Vodă le-a plătit funcţionarilor săi suma de 59.000 lei sub formă de: sporuri pentru condiţii vătămătoare de muncă (10 la sută din salariul de baza), alocaţii de hrană şi ţinută (în sumă netă de 10-15 lei pe zi) şi premii anuale (în limita a 2 la sută, respectiv, 10 la sută din fondul lunar de salarii).

De asemenea, angajaţii şcolii "Elena Doamna" din comună au primit, în perioada aprilie 2009 - martie 2010, sporuri de calculator şi sporuri de toxicitate în valoare de 9.554 lei, iar acum sunt nevoiţi să returneze sumele.

Citit 1626 ori Ultima modificare Luni, 25 Februarie 2013 18:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.